Organizatori položili ispit – Ditlev slavio ispred dvostrukog svjetskog prvaka Langea

Ognjen
Piše: Ognjen 9 pregleda Dodaj komentar
Foto: Challenge Budva

Opština Budva, SRD “Road Runners Montenegro” i Turistička organizacija Budve su od 09. do 10. 10. 2021. godine, u Budvi, organizovali manifestaciju pod nazivom Challenge Budva – Montenegro.

Prvog dana, 09. 10. na programu su bile „Kids Run“ i „Fast Run 5K“, dok je u nedjelju 10. 10. 2021. godine održan glavni događaj – triatlon trka Challenge Budva, na kojoj je učešće uzelo preko 120 takmičara.

Foto: Challenge Budva

Na triatlon trci je učestvovalo 40 profesionalnih triatlonaca, koji su se nadmetali za neku od nagrada iz ukupnog fonda od 19.000€. 

Nakon 1.9km plivanja, 90km voženja bicikla i 21km trčanja, u muškoj konkurenciji, prvi je kroz cilj prošao Danac, Magnus Ditlev, sa vremenom 3:46:39. Dvostruki svjetski prvak, Patrik Lange (Njemačka), sa vremenom 3:48:21 je završio na drugom mjestu, dok je treće mjesto zauzeo iskusni Ruedi Vild (Švajcarska) koji je trku završio za 3:50:23.

Kada su dame u pitanju, neprikosnovena je bila Lucy Hall (Velika Britanija) – 4:17:09. Drugoplasirana je bila Emma Bilham (Švajcarska) – 4:19:23, dok je treće mjesto zauzela Els Visser (Holandija) – 4:21:41.

Foto: Challenge Budva

Organizatori takmičenja posebno su se zahvalili partnerima trke, volonterskim timovima, i cjelokupnoj lokalnoj zajednici na podršci u cilju promocije Crne Gore kao izuzetne turističke i sportske destinacije.

“Da su naši napori ka ostvarivanju ovih ciljeva prepoznati i od gostiju iz inostranstva najbolje govore njihove riječi hvale na urađenom, te uvjeravanja o ponovnom dolasku u Crnu Goru” , navodi se u saopštenju organizacionog tima Challenge Budva – Montenegro.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar