U Budvi 10. oktobra triatlon spektakl: Do kraja mjeseca potvrda dolaska najvećih zvijezda

Ognjen
Piše: Ognjen 107 pregleda Dodaj komentar
U organizaciji SRD “Road Runners Montenegro” i Opštine Budva 10. oktobra u Budvi će biti održana triatlon trka pod nazivom Challenge Budva – Montenegro.

Ovaj projekat je veoma značajan za turističku ponudu grada Budve i Crne Gore u cjelini, Crna Gora će se naći u društvu SAD, Španije, Njemačke, Holandije, Italije, Portugala, Meksika, Kine, Australije, Novog Zelanda i mnogih drugih zemalja koje su do sada organizovale ovakve trke.
Triatlon je multisportska disciplina koja u sebi sadrži tri različita sporta: plivanje, biciklizam i trčanje. Takmičar tokom trke mora preći unaprijed zadate dionice plivajući, vozeći biciklo i na kraju trčeći.
U Budvi, takmičare će od starta do ciljne ravnine dijeliti 1.9 km plivanja, 90km vožnje biciklom i 21km trčanja. Navedena distanca popularno se naziva i polu-distanca dugog triatlona.
Plivački dio počinje ispod zidina Starog grada na plaži Pizana, a završava se na Ričardovoj glavi-jednoj od najljepših crnogorskih plaža. Nakon toga, preko tranzicije kroz Stari grad, biciklizam se odvija trasom Jadranske magistrale od Budve do Buljarice. Trkački segment će se odvijati šetalištem do Rafailovića i nazad, uz prolazak kroz hotel Slovenska plaža. Na startnoj liniji će se naći neke od najvećih svjetskih zvijezda ovog sporta tako da će publika u Budvi biti u prilici da vidi najbolje svjetske takmičare, u muškoj i ženskoj konkurenciji.

“Projekat koji je veoma značajan za turističku ponudu grada Budve i Crne Gore u cjelini, ima u planu da Budvu stavi na listu svjetskih gradova koji organizuju trke pod licencom jednog od dva najpoznatija svjetska brenda triatlon trka”, saopštili su organizatori.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar