Sjajna partija Stefana Čavora u pobjedi Veclara nad Gepingenom

0
369
Foto: AKADEMIE

Ni vremešni ljubitelji rukometa ne pamte kada je na jednom meču Bundeslige rezultat bio 14:0 u 16. minutu, te kada je jedan tim prvi gol postigao tek u 17.minutu! Takav scenario je viđen večeras u duelu Rajn Nekar Levena i Lemga, a takođe zvuči nevjerovatno da su gosti u prvih 30 minuta postigli svega četiri gola – 23:4, da bi na kraju bilo 38:17.
Groecki i Šmid su prednjačili sa po pet golova, dok je sjajan utisak ostavio mladi Makedonac Filip Talevski sa četiri gola iz četiri šuta, a toliko su zabili Tolbring i Sigurdson.
Veclar je na svom terenu došao do vrijednih bodova protiv Gepingena 34:27. Bilo je to možda i najbolje izdanje Veclara ove sezone, a naš Stefan Čavor je bio odličan sa šest golova za 40 minuta na terenu, dok se u strijelce upisao i sjajni golman Benjamin Burić, koji je imao 16 odbrana. Reprezentativac Njemačke Janik Kolbaher je bio najefikasniji sa sedam golova.
Hanover je nastavio sa dobrim partijama, a nakon pola godine pauze na teren se vratio Atman Pavel, zatresao je mrežu Mindena, a njegov tim je slavio 36:29. Mortensen je bio najefikasniji sa sedam golova, dok je Hafner zabio jedan manje, a dva puta je bio precizan Ilija Brozović. Naš Aleksandar Svitlica je za goste siguran bio četiri puta.
Flensburg je u gostima savladao Erlangen 29:20, a svoje veče je imao Van sa osam golova, dok je Magedburg bio siguran protiv Gumersbaha 30:24, a najefikasniji je bio Mertens sa sedam golova.