Simić: Zatečen sam direktorovim izjavama, izostanci planirani u dogovoru sa selektorom

0
957
Foto: Stefan Ivanović/RSCG

Ponovo potresi u rukometnoj repezentaciji Crne Gore. Naime, nakon slabog starta kvalifikacija za Evropsko prvenstvo (remi sa Farskim Ostrvima i poraz od Ukrajine), selektor Zoran Roganović je objavio spisak za kontrolni turnir u Hrvatskoj.

Crna Gora će u Poreču odigrati dva meča protiv Hrvatske i Italije. Selektor Roganović je saopštio spisak igrača, a na njemu nema šestorice ključnih momaka, nosilaca igre: Miloša Božovića, Nebojše Simovića, Nebojše Simića, Vladana Lipovine, Branka Vujovića i Boža Anđelića.

Utakmice su na programu 3. i 4. januara naredne godine, pripreme će početi u Podgorici nešto ranije, a povodom spiska i mečeva koji slijede oglasio se sportski direktor reprezentacije Draško Mrvaljević.

“Miloš Božović se oporavlja od povrede, a Nebojšu Simovića klub nije puštio jer ne igramo zvanične utakmice. Ne možemo da zamjerimo na tome jer se Simović dva puta teško povrijedio u dresu reprezentacije. Što se ostalih igrača tiče, oni su i prije objavljivanja spiska najavili izostanak ako budu pozvani, iz ovih ili onih razloga. To za mene, u ovom momentu u kojem se nalazi crnogorski rukomet, poslije neuspijeha u prva dva meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, ne mogu da budu opravdanja”, izjavio je Mrvaljević.

Uslijedila je brza reakcija. Jedan od najboljih golmana planete, Nebojša Simić, koji brani boje njemačkog Melcungena, je u razgovoru za Sportklub kazao:

“Morao bih da kažem da sam dosta zatečen pristupom i izjavama direktora reprezentacije Draška Mrvaljevića. Slobodno mogu u svoje ime i ime drugih igrača koji neće biti na okupljanju reprezentacije da kažem da smo se mi dogovorili sa selektorom Roganovićem da preskočimo ove pripreme. Radi se o nekoliko prijateljskih utakmica i selektor je izrazio želju da proba mlađe igrače za koje do sada nije bilo mjesta na spisku”, rekao je Simić i nastavio:

“Sjećam se i ja perioda kad sam se dokazivao i grizao da dobijem šansu u dresu reprezentacije, a upravo poziv nekom mlađem igraču na mojoj poziciji bi ga stavio na mapu rukometnog svijeta i dao mu podstrek i motivaciju za dalji rad. Tako da ja potpuno podržavam selektora u toj namjeri.”

Pitanja nije bilo potrebno postavljati:

“Sportski direktor je pomenuo dvije neuspješne utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Ja bih rekao da je početak bio loš, ali da to nije razlog da iko od igrača ima manjak motivacije ili želje za dalji nastavak priprema i borbe za Evropsko prvenstvo. Ja ću se naravno odazvati u dvomeču protiv Danske i ići ću na pobjedu jer samo tako i umijem. Pozvao bih sve vjerne navijače da urade isto, a ne da od reprezentacije pravimo vašar u interesu novinara koji žive od žute štampe”, zaključio je Simić.