Savićević se oprostio od Šekularca: Nije bio samo fudbalski učitelj, već i životni

0
513
Foto: MN Press

Dejan Savićević se biranim riječima oprostio od Dragoslava Šekularca, koji je preminuo danas…

Na pitanje da li može da uporedi sebe i Deja, Dragoslav Šekularac je jednom iskreno i skromno odgovorio:

„Ma ne, Dejo je bio jači igrač od mene“.

A Dejan Savićević danas kaže:

„On je vjerovatno i najveći igrač u istoriji srpskog fudbala. Malo nekih njegovih snimaka sam gledao, pošto ih nema mnogo. Ali čim je bio u idealnom timu Svjetskog prvenstva, to dovoljno govori kakav je igrač bio. Bolje da o tome pišu i pričaju stariji novinari i ljudi koji su ga gledali“.

Žao je Deju što je danas čuo tužnu vijest. Zatečen je…

„Mnogo mi ga je žao. To je bio moj veliki, veliki prijatelj. Žao mi je jer sam imao mnogo dobar odnos sa Šekijem. Pored toga, bio mi je trener u Zvezdi“, kaže Dejan Savićević za MOZZART Sport.

Ne krije Dejo da je kod Šekija imao poseban status.

„Znam da me je volio. Nešto sam mu se svidio kao igrač, kao ličnost… Ne znam ni ja što. Ali i ja sam njega zavolio, tako da smo bili baš dobri. Slobodno mogu da kažem da sam imao poseban tretman kod njega. Nešto me zagotivio i od prvog dana sam imao dobru komunikaciju. Čak najbolju od svih trenera sa kojima sam radio u Zvezdi“.

Iako ta saradnja nije dugo trajala zbog Šekijeve suspenzije u Kelnu kada je kažnjen zabranom vođenja tima u narednih osam međunarodnih utakmica. Taj Šekijev tim iz Kelna je postao temelj onog veličanstvenog koji će pokoriti Evropu u Bariju.

„Posle tog isključenja, morao je da nas napusti. Da nije bilo tog njegovog Kelna, ne bi bilo ni Barija. Taj poraz nam je donio titulu prvaka Evrope. Nažalost, morao je da ode… Bilo je puno da ne vodi toliko međunarodnih utakmica. I on je to lako prihvatio jer je Zvezdu uvijek stavljao ispred sebe. Interesi Crvene zvezde su mu uvijek bili na prvom mjestu“.

Po čemu će Dejo pamtiti Dragoslava Šekularca.

„Dosta stvari koje sam zapamtio od njega nisu za novine. On nije bio samo fudbalski učitelj, već i životni“.