Ranko Perović: Ogroman je motiv prolazak u polufnale

0
586
Foto: wpolo.me

Utorak je rezervisan za najbitnije utakmice na šampionatu svijeta za vaterpoliste – izabranici Ranka Perovića spremni su da odigraju najbolji meč do sada na šampionatu, rival je Hrvatska u borbi za polufinale i opstanak u trci za neku od medalja.

 ”Uvijek smo sa nekim ekipa koje su lošije od nas imali oscilacija, uvijek uđemo dosta lagano. A onda kad uđe voda u uši onda stisnemo i pokažemo da možemo. Protiv Hrvatske to ne smijemo da radimo. Ali, oni su mnogo veći motiv nego Kazahstan. Kao što sam juče rekao, protiv Kazahstana smo razmišljali na način da smo već kvalifikovani i odigrali smo prve dvije katastrofalne četvrtine. Međutim, hrabre posljednje dvije dionice. To toplo-hladno nam neće donijeti rezultat protiv Hrvatske, moramo mnogo jače da uđemo u meč, mnogo agresivnije, mnogo agresivnije. To je neki recept za dobar rezultat. Poznajemo se dobro, nekih većih iznenađenje ne bi trebalo da bude. Neka oni budu favoriti, ali ni mi nijesmo bez šansi. Imali smo priliku da igramo sa njima na pripremama, gdje smo pokazali da možemo da se nosimo sa Hrvatskom. To iziskuje odličnu partiju sa naše strane koju smo na momente pokazivali u dosadašnjem dijelu šampionata, u većem dijelu je nijesmo imali. U svakom slučaju Hrvatska je ogroman motiv za nas, ogroman je motiv i prolazak u polufnale. Svjesni smo da nije isto igrati za medalju i za plasman od 5. do 8. mjesta. Jedan ogroman motiv da budemo pravi kada bude najpotrebnije”, kazao je Perović.

Da podsjetimo, Crna Gora je krenula porazom od Srbije 11:8, zatim smo izvukli remi sa Australijom 5:5, nadigran je Japan 16:10, i na kraju eliminisan Kazahstan 12.8 u osmini finala. Hrvati su imali lak raspored u grupi, redom su padali Kanada 12:7, brazil 10:9 i na kraju Kina 17:1.

Svaka ekipa ima neki svoj kvalitet, svaka ekipa ima svoje šanse. Ko bude staloženiji, mirniji i koncentrisaniji to će donijeti prevagu. Oni imaju jako puno kvaliteta ali ni oni ne blistaju. Možda neka dobra stvar iz ovoga što smo mi odigrali do sada je da oni ne mogu da izvuku neke stvari korisne za njih. Nadam se da bi sjutra trebali da budemo najbolji do sada. Mi smo prošle godine u Budimpešti bili prvi u grupi i odmorni smo čekali mečeve eliminacije, pa eto kako se završilo. Ne znam baš da li je to prednost, ili da je više prednost to što si pod stresom, da si non stop u takmičarskom ritmu. Sve će se sjutra pokazati, mislim da su šanse pola-pola”, zaključio je Perović.

Meč sa Hrvatskom na programu je u utorak od 16 sati i 30 minuta po crnogorskom vremenu.

ČETVRTFINALA 04.08.2015:

MEČ 1 – 16:30h Hrvatska – CRNA GORA

MEČ 2 – 17:50h Grčka – Australija

MEČ 3 – 19:10h Mađarska – Italija

MEČ 4 – 20:30h Srbija – SAD

POLUFINALA 06.08.2015:

MEČ 1 – MEČ 2

MEČ 3 – MEČ 4

 

 

Portal Analitika