Vaterpolisti počeli pripreme za Mundijal – Gojković: Nadam se da ćemo izvući maksimum do početka prvenstva

Vladan
Piše: Vladan 309 pregleda Dodaj komentar
Foto: Orange Pictures/VPSCG

Evropsko prvenstvo je spustilo zavjesu, a samo 20 dana kasnije vaterpolo će se još jednom vratiti na najveću pozornicu – 5. feburara u Dohi počinje Svjetsko prvenstvo na kojem će Crna Gora juriti jednu od četiri preostale karte za Olimpijske igre.

“Ajkule” su prije četiri dana u Trebinju krenuli sa pripremama za Mundijal, gdje će u grupi igrati protiv Sjedinjenih Američkih Država, Srbije i Japana.

“U Trebinju ćemo biti tokom cijele sedmice, a trenutno pokušavamo da napravimo najoptimalniji rad poslije Evropskog prvenstva”, poručio je selektor Vladimir Gojković.

A, taj rad bi bio?

“Pokušavamo da obavimo određeni oporavak, da obnovimo fizičku pripremu, probaćemo i da obnovimo neke stvari za koje mislimo da nisu bile dobre tokom turnira u Hrvatskoj”, dodao je Gojković.

Nakon Bosne i Hercegovine slijedi put u Bukurešt, gdje će naš nacionalni tim tokom sljedeće sedmice nekoliko dana trenirati sa Rumunijom.

“To je to što možemo da uradimo – 2. februara letimo u Dohu, a već tri dana kasnije očekuje nas i prvi meč na Svjetskom prvenstvu”, istakao je Gojković.

Crnogorski selektor je na pripreme pozvao 20 igrača, baš kao i u susret prethodnom EP – jedina promjena je što je umjesto Bogdana Đurđića tu sada Vuk Drašković.

“Uglavnom sve ide po planu, imali smo nekoliko igrača koji su bili prehlađeni, ali sada smo svi tu i nadam se da ćemo izvući maksimum tokom ovih dana do početka prvenstva”, zaključio je Gojković.

“Ajkule” SP otvaraju 5. februra protiv SAD, dva dana kasnije igraju sa Srbijom, a 9. sa Japanom – najbolji tim iz grupe završiće u četvrtfinalu, dok drugoplasiranog i trećeplasiranog očekuje plej-of.

Od jačih reprezentacija, osim Crne Gore, vizu za Pariz tražiće još Hrvatska, Srbija i Italija.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar