Orlando dotakao dno na tabeli, Vučević upisao dabl dabl

0
281

Orlando je nastavio svoju “crnu” seriju i novim porazom od Klipersa 113-105 barem privremeno uzeo baklju fenjeraša Istočne konferencije od Atlante Houksa.

Sve je izgledalo dobro za “Magične” sa Floride do sredine treće četvrtine, kada su imali i devet poena prednosti u Stejpls Centru u duelu sa Los Anđeles Klipersima.

Međutim razlika u mentalitetu ekipa, koje se možda po snazi rostera i ne razlikuju toliko, ali po ambicijama i te kako (Klipersi su trenutno osma ekipa Zapada, i  očekuje ih borba za doigravanje) se najbolje ogledala u posljednjoj četvrtini.

Lu Vilijams je tada nastupio i sa 10 poena u posljednjoj četvrtini, od koji dvije vezane trojke, konačno je dao malo prostora Klipersima.

“Lu je odigrao neke strašne akcije večeras. On je agresivan košarkaš, ali i moj dobar prijatel, sa kojim često igram u slobodnom vremenu. Može da šutira 0 od 20, i bez razmišljanja d auzme i 21. šut kao da je prvi”, kazao je igrač Orlanda Šelvin Mek.

Vilijams, prema kojem se liga ogriješila što ga nije pozvala na All star meč, je najvjerovatnije dobitnik nagrade za “Šestog čovjeka lige”.

Bek Klipersa je i lider u NBA ligi po broju postignutih poena u zadnjoj četvrtini, gdje prosječno ubacuje skoro 8 poena po meču.

Orlando je još jednom predvodio naš centar Nikola Vučević, novim dabl dabl učinkom. Vučević je imao 17 poena i 10 skokova.

Džonaton Simons je dao 24 poena i podijelio 7 asistencija.

“Dajte poštovanje za Orlando. Ekipa koja zna d aništa ne može da dobije, a opet da sve od sebe na terenu da vas namuči. Da večeras nismo bili raspoloženi u četvrtoj četvrtini, teško da bi smo mogli do pobjede”, kazao je Dok Rivers, trener Klipersa.

U ekipi iz Kalifornije istakli su se i Tobajas Heris sa 21 poenom i 7 skokova, Miloš Teodosić sa 15 poena i 7 asistenicja i DeAnde Džordan sa 9 poena ali i 18 skokova.

https://platform.twitter.com/widgets.js