Vučević: Imamo pravo da se nadamo i sanjamo plasman na Olimpijske igre, igraću na kvalifikacionom turniru

Vladan
Piše: Vladan 1.1k pregleda Dodaj komentar
Foto: FIBA

Prvi dani jula su dani kada će crnogorski košarkaši pokušati da se prvi put u istoriji domognu Olimpijskih igara.

Izabranike Boška Radovića čeka predolimpijski turnir u Rigi, rivali u grupi su Brazil i Kamerun, dok se u drugoj nalaze domaćin Letonija, Gruzija i Filipini.

Po dvije prvoplasirane selekcije iz grupa idu u polufinale, a najbolja na turniru će osigurati plasman na OI.

Nikola Vučević, NBA as i najveće ime u našem nacionalnom timu, za “Jurohups” je poručio da je želja da se ode u Pariz ogromna.

“Želim da igram na kvalifikacionom turniru i plan mi je da budem dio državnog tima u Letoniji. Obje grupe su prilično ujednačene, a mi kao i uvijek moramo da idemo korak po korak. Imamo pravo da se nadamo i sanjamo plasman na Olimpijske igre”, jasan je centar Čikago Bulsa.

Crna Gora je ljetos na Svjetskom prvenstvu bila na 11. mjestu. Odigrala je neke odlične utakmice, poput one sa Sjedinjenim Američkim Državama kada nije bila daleko od senzacije.

“Odigrali smo dobar turnir, protiv selekcije Sjedinjenih Američkih Država bili konkurentni do same završnice. Ljubitelji košarke i sporta u Crnoj Gori su ponosni na rezultate koje smo ostvarili i partije koje smo prikazali”, istakao je Vučević i zaključio:

“Crna Gora je zemlja sa nešto više od 600 hiljada stanovnika. Samim tim, plasman na SP je veliki uspeh. Pored toga, Crna Gora je dva puta uzastopno bila učesnik planetarne smotre, što pokazuje da smo država koja ima talenat i potencijal za košarku. Atmosfera u timu je odlična i zaista sam uživao na šampionatu, kao i svi momci u ekipi”, istakao je Vučević.

KLJUČNE RIJEČI:
IZVOR: vijesti.me
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar