Lipovina najzaslužniji za prvi bod Hitenberga u Bundesligi

0
275
Foto - (ras/Rainer Schmidt)

Veliki gradski derbi odigrali su prije dva dana rukometaši Veclara i Hitenberga, a isti je završen bez pobjednika 23:23. U sjajnoj atmosferi pred skoro 7.000 gledalaca u Veclaru novi prvoligaš Hitenberg je uzeo prvi bod u Bundesligi, a najzaslužniji za to je bio naš reprezentativac Vladan Lipovina koji je za 35 minuta na terenu postigao pet golova i imao tri asistencije. Lipa je postigao upravo posljednji gol na meču u 58.minutu, a potom je pet sekundi prije kraja imao šut za pobjedu, ali ga je izblokirao Kolbaher.
U domaćem sastavu koji je ispustio još jedan trijumf naš Stefan Čavor je bio odličan sa četiri gola za 28 minuta na terenu, imao je i dvije asistencije, a jedino je Bjornsen bio efikasniji sa pet. Makedonac Filip Mirkulovski je postiga tri gola.
Iznenađenje je viđeno u Kilu gdje je Hanover upisao treći trijumf 31:29 i tako postao lider Bundeslige. Hefner je bio sjajan i sa 11 golova je vodio svoj tim do pobjede, dok su se kod Kila istakli Ekberg sa sedam, te Vajnhold sa šest golova.
Rajn Nekar Leven je demolirao Minden 37:22. Endi Smit je bio odlićan sa devet golova, dok je Tolbring zabio jedan manje. Naš Aleksandar Svitlica je dva puta bio precizan.
Berlin je na vrućem terenu u Magdeburgu slavio 30:26, a prednjačio je iskusni Fet sa 10 golova.