Vladan Lipovina potpisao za prvaka svijeta!

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 1.9k pregleda Dodaj komentar
Foto: Privatna arhiva

Od 2014. godine, kada je prvi put stigao u Njemačku, Vladan Lipovina je igrao za četiri kluba, ostavio sjajan utisak i zaslužio poziv kakav se dobija jednom u životu – 29-godišnji bombarder sa Cetinja je novi igrač dvostrukog uzastopnog šampiona svijeta, Magdeburga.

Klub iz istočne Njemačke je bio prinuđen da dovede desnog beka, jer je Islanđanin Omar Ingi Magnuson na treningu nakon povratka sa Svjetskog prvenstva pokidao Ahilovu tetivu.

I izbor je pao na Lipovinu, koji je ove sezone u dresu Veclara upisao 52 gola i 32 asistencije u dresu Veclara u Bundesligi.

Magdeburg je tri puta osvajao Kup, tj. Ligu šampiona (1978, 1981, 2002), a na IHF Super Globu, tj. Svjetskom klupskom prvenstvu, u posljednja dva finala je savladao Barselonu.

Aktuelni je prvak Njemačke i ima šansu da i ove sezone ponovi taj uspjeh, jer ima četiri boda, ali i dvije utakmice manje od vodećeg Fuhse Berlina, za koji igra Miloš Vujović.

Želja je da se odbrani tron u najjačoj ligi svijeta i stigne do fajnl-fora Lige šampiona, zbog čega je Magdeburg platio 300.000 eura Veclaru na ime obeštećenja.

„Imali smo malo vremena da se pojačamo i iskoristili smo šansu da dovedemo Vladana. Već na prvom treningu smo vidjeli da će nam pomoći i u napadu i u odbrani. Sada želimo da ga što prije uklopimo, ali ćemo mu naravno dati vremena da se uhoda”, rekao je trener Benet Vigert.

Lipovina je u Njemačkoj igrao za Veclar, Hittenberg, Rajn-Nekar Leven i Balingen, a dao je 780 golova na 236 utakmica u Bundesligi.

„Magdeburg je jedan od najboljih timova na svijetu, a Beno jedan od najboljih trenera. Veoma sam srećan što se sve sredilo i zahvalan što mi je Veclar ispunio zahjtjev”, rekao je Lipovina za zvanični sajt novog kluba.

Ljevoruki Cetinjanin je karijeru počeo u Cepelinu kod Miodraga-Miška Popovića, potom igrao za Lovćen, a osim u Njemačkoj, nastupao je i u Španiji (Siudad Enkantada), Sjevernoj Makedoniji (Metalurg) i Ujedinjenim Arapskim Emiratima (Al Nasr).

U posljednje vrijeme ga nije bilo u reprezentaciji Crne Gore, zbog sukoba sa selektorom Zoranom Roganovićem, ali sada postoji velika mogućnost da se vrati u nacionalni tim.

KLJUČNE RIJEČI:
IZVOR: Vijesti
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar