“Hrabri sokoli” zakazali dvije prijateljske utakmice naredne godine u Podgorici

0
580
Foto: FSCG

Fudbalska reprezentacija Crne Gore odigraće naredne godine dvije prijateljske utakmice u kojima će za rivale imati nacionalne selekcije Mađarske i Bjelorusije.

„Hrabri sokoli“ će mečeve sa Mađarima i Bjelorusima odigrati na svom terenu u terminima koji su ostali upražnjeni u kalendaru takmičenja kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Duel sa Mađarskom, selekcijom protiv koje je počela reprezentativna istorija Crne Gore, odigraće se 5. septembra na Gradskom stadionu u Podgorici. Biće to ukupno 99 utakmica našeg najboljeg tima od prvog, istorijskog duela sa Mađarima odigranog 24. marta 2007. godine. „Sokoli“ su na predstavljanju evropskoj i svjetskoj javnosti savladali Mađare rezultatom 2:1 nakon preokreta u drugom poluvremenu.

Isti rivali godinu dana kasnije odigrali su novi meč koji je završen bez pobjednika – u Budimpešti, na stadionu koji nosi ime legendarnog Ferenca Puškaša, oba tima postigla su po tri pogotka.

„Sokoli“ su dva puta odmjerili snage i sa Bjelorusijom. Prvi meč dva, odigran je 18. novembra 2009. godine u Podgorici, pripao je selekciji Crne Gore – pogodak Mirka Vučinića bio je dovoljan za pobjedu selekcije koju je sa klupe predvodio Zoran Filipović. Četiri godine kasnije, 14. avgusta 2013. u Žodinu je odigran drugi meč dva rivala, koji je završen bez pobjednika, rezultatom 1:1.

Bjelorusija u Podgoricu ponovo stiže nakon deset godina – meč na Gradskom stadionu igra se 19. novembra 2019. godine.