Hapoel vraća seriju u Valensiju!

0
587
Foto:eurocupbasketball.com

Košarkaši Hapoela iz Jerusalima pobjedili su Valensiju u dugom meču polufinala Euro Kupa kod kuće rezultatom 79-66 (24-14, 17-23, 12-20, 26-9).

Valensija i Bojan Dubljević će ipak kod kuće igrati za finale ovog takmičenja, nakon što su izgubili od domaćina u tijesnom meču, iako rezultat govori drugačije. Hapoel ima samo jedan poraz kod kuće ove sezone u Euro Kupu, i danas su dokazali da je Pais Arena teško osvojiva tvrđava. Ipak, Valensija je bila u igri, mučila protivnika i vodila, sve do sunovrata u posljednoj četvrtini kada je domačin serijom došao do dvocifrene razlike i kojom je zatvorio utakmicu.

Bojan nije imao svoj dan, upisao je za njega preskoromnih 5 poena uz respektabilnih 9 skokova. Valensiji nije bila dovoljna sjajna partija Rafe Martineza, vodećeg trojkaša Euro Kupa, koji je upisao 22 poena. U ekipi Hapoela najbolji su bili bivši igrači Partizana Terens Kinsi sa 18, odnosno Kurits Džerels sa 17 poena, 5 as i 4 sk.

Serija se vraća u Valensiju gdje će Dubljević i drugovi 22. Aprila imati priliku da pred svojom publikom ovjere plasman u finale.