Danilo Ćeranić novi selektor ragbi reprezentacije Crne Gore

0
1254

Novi selektor crnogorske ragbi reprezentacije je Danilo Ćeranić, prvi Crnogorac na toj funkciji nakon trenera iz Republike Irske Martija Listijana i Francuza Erika Merkadjea.

Ćeranić je protekle sezone bio trener Crnogorskih vukova koji su u regionalnoj ligi osvojili drugo mjesto. Sada je trener RK Cetinje koji se takmiči u Jadranskoj ligi u olimpijskoj verziji ragbija 7.

“Velika mi je čast što sam prvi crnogorski selektor ragbi reprezentacije. Vjerujem da ću zalaganjem i na kraju rezultatima opravdati postavljanje na tu funkciju. U prvom planu je uspostavljanje kulta dresa koji će se morati zaslužiti i ispuniti ponosom, jer samo tako se možemo nadati dobrom rezultatu u Evropskom kupu nacija”, rekao je Ćeranić.

Pripreme reprezentacije počinju 14. januara, a do Evropskog kupa nacija u aprilu planirano je više prijateljskih utakmica sa Srbijom, Bosnom i Hercegovinom, kao i Hrvatskom.

U najavi je i odmjeravanje snaga sa novozelandskim “NZ Ambassadors”, timom veterana iz zemlje svjetskog prvaka koja putuje planetom u cilju popularizacije ovog sporta.

“Prvi trening reorezentacije je zakazan za 14. januar u Podgorici na pomoćnom stadionu Crvene stijene i pozivam sve momke kako bismo napravili pravi tim za pobjede. Niz aktivnosti je planiran u predstojećem periodu, pa će publika imati priliku da uživa u test mečevima sa reprezentacijama Srbije, BiH i Hrvatske, a ako sve bude kako treba i sa novozelandskim timom. Utakmice Evropskog kupa nacija su 14. i 28. aprila, a dueli sa Bugarskom kod kuće i protiv Turske u Istanbulu su od presudnog značaja za odlazak u viši rang. Dajem iječ da ćemo te utakmice dočekati spremni u svakom smislu, pa pozivam publiku i nadležne organe da sve adekvatno proprate”, istakao je Ćeranić.