Predstavnik Ragbi Evrope posjetio crnogorske sportske institucije

Ognjen
Piše: Ognjen 243 pregleda Dodaj komentar
Foto: COK

Ragbi savez Crne Gore posjetio je jedan od čelnika evropske ragbi federacije za razvoj ovog olimpijskog sporta Hose Manuela Goročategija, koji je proteklih dana imao razgovore sa predstavnicima Uprave za sport i Crnogorskog olimpijskog komiteta na kojima je najavljena podrška razvoju ovog sporta u Crnoj Gori.

Goročategiji, koji je prvi predstavnik Ragbi Evrope koji je posjetio Crnu Goru, je predstavnicima institucija predočio bezrezervnu podršku koju će Evropski ragbi savez nastaviti da daje crnogorskom Ragbi savezu jer, kako ističe, vjeruje u entuzijazam i rad rukovodstva crnogorskog saveza.

Razgovarano je i o mogućnosti da Crna Gora bude domaćin evropske univerzijade u ragbiju. U razgovorima su učestvovali predsjednica Ragbi saveza Crne Gore Zorica Kostić, predsjednik Skupštine RSCG Nikola Jočić i trener Dušan Vučićević.

Predsjednik COK-a, Dušan Simonović, rekao je da podržava rad Ragbi saveza Crne Gore, koji će učestvovati na narednim Igrama malih zemalja, te da očekuje skoro punopravno članstvo Ragbi saveza u Crnogorskom olimpijskom komitetu.

Podrška je stigla i iz Uprave za sport i mlade odakle su poručili da su spremni da podrže razvoj i popularizaciju ragbija u Crnoj Gori, kao i da se nadaju da ćemo, po prvi put, imati svoje mjesto na kom ćemo moći da treniramo, igramo utakmice i gradimo ragbi kulturu.

Vršiteljka dužnosti pomoćnice direktora Uprave za sport i mlade Ksenija Božović navela je da je nužno planirati kako se možemo približiti Evropskim standardima za koje crnogorski sportisti imaju potencijal i talenat.

“Na nama je, kao organu koji je zadužen za promociju sporta u Crnoj Gori da čujemo mišljenja ljudi koji se upravo bave onim što mi želimo da postignemo u našoj državi, samo na jednoj većoj sportskoj platformi. Znam da ćemo, proširujući vidike i stupajući u kontakt za značajnim ljudima iz sporta, koji gaje istu ideju kao i mi, unaprijediti položaj sportista koji treniraju u savezima koji su mladi a koji u prošlosti nijesu bili dovoljno vidjljivi”, kazala je Božović.

Predsjednica Ragbi saveza Zorica Kostić kazala je da im je veoma drago što su ugostili jednog od čelnika Ragbi Evrope, da su od njega dobili mnogo dobrih savjeta kako da ovaj sport u Crnoj Gori bude na još kvalitetnijem nivou.

“Radujemo se što smo ispunili uslove za učlanjenje u World Rugby i što ćemo od naredne godine biti član se svjetske asocijacije. Očekujemo da ćemo uz pomoć Uprave za mlade i sport i Crnogorskog ilimpijskog komiteta dobiti mjesto gdje ćemo graditi ragbi kulturu, imati mjesto za treninge i utakmice nacionalne selekcije“, kazala je Kostić.

1 klik - 100 freebet-ova! Registruj se na meridianbet.me i pokupi najbolji poklon dobrodošlice!
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar