Crna Gora osvojila Evropsku ligu

0
732

Muška odbojkaška selekcija Crne Gore osvojila je trofej Evropske lige i naredne godine igraće u elitnoj Svjetskoj ligi. Izabranici Slobodana Boškana i u revanšu su pobijedili Grčku i to 3:1.

Najveći uspjeh naše odbojke stigao je u Evropskoj ligi. Nakon pobjede u Solunu od 3:2, naši su pred svojim navijačima bili još ubjedljiviji 3:1.

Mediteranski sportski centar bio je srećan za naše odbojkaše koji su do trijumfa došli nakon preokreta. Meč nije počeo kako smo željeli, Grci su prvi set dobili 25:22, ali je onda počeo ples naših. U naredna dva seta nije bilo nikakve dileme. Dva puta po 25:18 i stigli smo na korak do trofeja. Pobjeda je proslavljena već nakon četvrtog seta u kom smo bili bolji 25:21 i do pehara smo došli nakon 115 minuta igra.

Najbolji poenter bio je Miloš Ćulafić sa 20 poena, 16 je dodao Božidar Ćuk. Prilično dobro smo zaustavili najopasnijeg rerezentativca Grčke, Đurića koji je osvojio 15 poena. Po pet poena sa bloka osvojili su Gojko Ćuk i Takuridis, pri čemu je naš srednji bloker u tom segmentu igre veliku podršku dobio od Ječmenice i Dabovića.

Naši su osvajanjem ovog trofeja izborili nastup u Svjetskoj ligi. Neće moći da igraju odmah sa najboljim svjetskim ekipama pošto je sistem takav da će na početku igrati u trećoj grupi Svjetske lige.