Boškan: Bili smo malo više nervozni nakon propuštenih meč lopti

0
722

Selektor crnogorskih odbojkaša Slobodan Boškan smatra da su njegovi izabranici bili malo više nervozni nakon što su ispustili meč lopte u trećem i četvrtom setu duela sa Tunisom.

Naša reprezentacija je izgubila 3:2 od afričke selekcije i pored prednosti od dva seta.

“Bila je to teška utakmica. Za razliku od meča sa Venecuelom dosta stvari je bilo u našim rukama. Vodili smo 2:0 i imali meč lopte u trećem i četvrtom setu. Međutim, nismo uspjeli to da iskoristimo i poslije se ušlo u borbu sa ekipom Tunisa, koja je bila raspoložena i to joj je na kraju donijelo rezultat. Mislim da smo na momente, od trećeg seta, pa do kraja bili više nervozni jer nam je pobjeda bila nadomak ruke, a nismo uspjeli da je ostvarimo i to je jedan od razloga poraza”, rekao je Boškan.

Mladi stručnjak odlučio se da na početku četvrtog seta u timu ne bude Aleksandra Minića, koji je dotad bio naš najraspoloženiji igrač u napadu.

“Za sve što radim u ovom poslu, i za dobre i loše stvari preuzimam odgovornost. U tom momentu sam procijenio da je možda bolje da počnemo bez Minića u četvrtom setu i stojim iza te odluke”, istakao je Boškan.

Nakon nepunih 15 sati od susreta sa Tunisom, Crna Gora će danas odmjeriti snage sa Meksikom u meču u kojem će juriti ubjedljivu pobjedu kako bi do kraja ostala u trci za plasman na završni turnir.

“Za nas će najveći izazov biti da što prije zaboravimo meč sa Tunisom i spremimo se za Meksiko. Vjerujem da imamo snage, da možemo da pobijedimo Meksikance”, optimistično je zaključio Slobodan Boškan.