Peković: Uvjeren sam da će Svjetsko prvenstvo biti spektakl

Ognjen
Piše: Ognjen 270 pregleda Dodaj komentar
Foto: KSCG

Predsjednik košarkaškog saveza Crne Gore Nikola Peković komentarisao je igre svog nekadašnjeg kluba Partizana u Evroligi.

Predvođeni Željkom Obradovićem crno-bijeli se bore za ulazak u plej-of, što bi bio veliki uspjeh za beogradskog velikana.

“Partizan je dio života, proveo sam godine u Beogradu. Svi mi koji smo igrali u Željkovim ekipama i u Partizanu, svjesni smo da je to proces koji zahtijeva vrijeme. Dostigli su nivo forme i igraju na zavidnom nivou. Koliko je Željku stalo za Partizan najbolje možete da vidite po njegovom radovanju u Bolonji”, rekao je Peković za Sportski žurnal.

Proslavljeni košarkaš smatra da je Obradović sjajan u plej-of utakmicama.

“U slučaju da ne uđu u plej-of već su postigli veliki uspjeh. Iz sveg srca navijam da uđu, pogotovo što znam da je Željko kad uđe u TOP 8 na svom terenu. U njemu i na Fajnal foru se savršeno snalazi. Tada igra šah i po ličnom iskustvu mogu da kažem da je u tome velemajstor, da postavi i organizuje na najbolji način. Kad se dođe do toga, a iskreno se nadam da će doći, može da se očekuje i nešto što nismo mogli da sanjamo”, kazao je Pekmen.

Predsjednik KSCG prokomentarisao je i plasman naše selekcije na Svjetsko prvenstvo.

“Uvjeren sam da će Svjetsko prvenstvo biti spektakl. Ko god misli i voli svoju državu će igrati. Takvo takmičenje je uvijek magnet za velike igrače, najveće zvijezde da igraju. Njima se pruža prilika da pokažu da mogu da igraju i sa nekim drugim igračima, jer nije isto kad igraju NBA i Evroligu, pa su oko njih sve vrhunski košarkaši, u reprezentaciji je jedan veliki miks. Mi smo na primjer na Eurobasketu igrali sa igračima iz ABA i ABA 2 lige. Nekoliko njih iz ABA 2 su uradili odličan posao. Mislim da će tim igračima samo pojavljivanje na Svjetskom prvenstvu mnogo značiti u nastavku karijera”, istakao je Peković.

IZVOR: dnevno.me
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar