Jelena Dubljević: Pobjeda vrijedna zlatne medalje!

Vladan
Piše: Vladan 101 pregleda Dodaj komentar
Foto: FIBA

Ženska košarkaška reprezentacija je savladala Švedsku (69:67) i napravila veliki korak ka plasmanu na Eurobasket.

Ako u subotu u “Bemax areni” pobijedi Izrael, Crna Gora će šesti put zaredom biti dio Evropskog prvenstva.

Do trijumfa nad Šveđankama je “crvene” vodila Jelena Dubljević sa 34 poena i 14 skokova…

“Nikada nisam otišla iz reprezentacije, samo sticajem okolnosti nisam bila tu. I dobile smo utakmicu koja je vrijedna zlatne medalje. Slavile smo sjajnom borbom i sjajnom energijom. Nekom novom energijom, koja je u ekipi od prvog zajedničkog trenutka, uspjele smo da pokažemo da možemo nakon tri prethodna poraza da se revanširamo i dobijemo sjajne Šveđanke“, rekla je Dubljevićeva i dodala:

“A one su došle sa namjerom da slave, to je takav mentalitet. Da su mogle, dobile bi nas 20 razlike. Ipak, nismo im dozvolile i sada za nas slijedi najvažnija utakmica, jer ako ne dobijemo Izraelke, ništa nismo uradile. One su po kvalitetu daleko ispod Šveđanki, ali igraju atipično i moraćemo se privići. Imamo dan za odmor i oporavak i dan da ih skeniramo, a imamo u rezervi dosta mladih kvalitetnih košarkašica koje nisu dobile priliku protiv Šveđanki”, istakla je iskusna košarkašica.

Foto: FIBA

Selektor Jelena Škerović napominje da je najvažniji meč sa Izraelom.

“Imale smo problema sa njihovim ofanzivnim skokom, gubile smo, ali su potom velikom borbenošću, požrtvovanom igrom naše igračice uspjele da preokrenu, pogode neke važne šuteve. Jesmo u euforiji nakon ove velike pobjede, ali djevojke znaju zašto su tu. Sjutra će imati trening oporavka, a onda…, slaviće nakon Izraela”, zaključila je Škerovićeva.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar