Crna Gora sa šest selekcija na šampionatima Evrope, poznati i rivali u grupama

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 392 pregleda Dodaj komentar
Foto: FIBA

Njemački Frajzing bio je domaćin žrijeba za košarkaška prvenstva Evrope u mlađim kategorijama, na kojem je rivale dobila i Crna Gora, koja će na ljeto imati čak šest selekcija na šampionatima Starog kontinenta.

Mlada muška reprezentacija će igrati na šampionatu u poljskoj Gdinji, od 13. do 21. jula, a rivali u grupi D su Litvanija, Island i Slovenija.

U grupi A igraće Grčka, Francuska, Poljska i Srbija, u grupi B Njemačka, Izrael, Češka i Italija, dok su C grupi Turska, Španija, Sjeverna Makedonija i Belgija.

Naši juniori igraće u B diviziji, a šampionat se igra u Skoplju od 26. jula do 4. avgusta. Crna Gora je u grupi sa Rumunijom, Slovačkom, Bugarskom i Holandijom. Grupu B čine Estonija, Švajcarska, Poljska, Mađarska, Island i Kosovo. U grupi C su BiH, Irska, Češka, Ukrajina, Sjeverna Makedonija i Kipar, a grupu D čine Austrija, Norveška, V. Britanija, Gruzija i Portugal.

I kadeti igraju B diviziju, šampionat za igrače do 16 godina održava se, takođe, u Skoplju, od 8. do 17. avgusta. Naša selekcija igraće u grupi B sa Holandijom, Islandom, Češkom, Luksemburgom i Kiprom. Grupu A čine BiH, Portugal, Mađarska, Švajcarska i Belgija, u grupi C su Rumunija, Slovačka, Velika. Britanija, Irska, Danska, Norveška, a u grupi D su Estonija, Ukrajina, Švedska, Austrija i Sjeverna Makedonija.

U ženskoj konkurenciji, Crna Gora će prvi put imati sve kategorije prijavljene na šampionatima. Mlada reprezentacija igraće A diviziju, ponovo u Litvaniji (Viljnus) i to od 6. do 14. jula, a rivali u grupi B su Portugal, Španija i Švedska. Grupu A čine Letonija, Francuska, Slovenija i Litvanija, grupu C Poljska, Italija, Turska i Finska, dok su grupi D Mađarska, Srbija, Njemačka i Izrael.

Prvi put imaćemo žensku selekciju do 18 godina, koja će igrati B diviziju, a šampionat se igra u Rumuniji (Ploešti) od 2. do 11. avgusta. Crna Gora je u grupi D gdje su još BiH, Rumunija, Švedska i Ukrajina. Grupu A čine Grčka, Bugarska, Irska, S. Makedonija i Norveška, u grupi B su Litvanija, Danska, Holandija i Velika Britanija, a u grupi C Češka, Island, Slovačka i Austrija.

Naša kadetska reprezantacija prošle godine je u Podgorici izborila A diviziju, pa će selekcija do 16 godina igrati u mađarskom Miškolcu, od 16. do 24. avgusta. Crna Gora je u grupi D gdje su još Belgija, Finska i Slovenija. U grupi A su Švedska, Italija, Hrvatska i Njemačka, u grupi B su Izrael, Francuska, Mađarska i Grčka, a u grupi C Srbija, Španija, Letonija i Poljska.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA!
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar