Jelena Dubljević: Ovo je kao medalja i nova šansa za žensku košarku

Ognjen
Piše: Ognjen 309 pregleda Dodaj komentar
Foto: FIBA

Pobjedama u „balonu” u „Bemax areni” nad Švedskom i Izraelom, košarkašice Crne Gore su šesti put zaredom postale učesnice evropskih prvenstava.

Uspjeh se poklopio sa povratkom Jelene Dubljević, koja je poslije tri godine zaigrala za nacionalni tim i bila junakinja trijumfa nad selekcijom „tri krune”.

Izrael je jako atipična, nezgodna ekipa, dozlaboga dosadna. Trebalo je skupiti snage i zadržati fokus koji smo imali protiv Švedske, što je teško, znajući koliko smo se istrošili na prethodnoj utakmici. Šansu su dobile neke druge igračice, iskoristile je i napravile ovo – pobijedile 30 razlike – rekla je sjajna Nikšićanka.

– U ovom slučaju, ovo je medalja. Ovo je nova šansa za žensku košarku, nadam se da ćemo motivisati klubove da ulažu u žensku košarku, da joj se posvete, jer ona postoji svih ovih godina. Jedina smo seniorska reprezentacija u Savezu koja je izborila plasman na evropska prvenstva. Nadam se da će ovo biti podstrek da se ženska košarka podigne na veći nivo, da ne izgubimo tok učešća na velikim takmičenjima, što je najbitnije.

KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar