Jelena Despotović nakon osam godina ponovo u plavom dresu

Veliko pojačanje za ŽRK Budućnost Bemaks

Redakcija
Piše: Redakcija 718 pregleda Dodaj komentar
Foto - Stefan Ivanović / RSCG

Jelena Despotović, lijevi bek naše reprezentacije, od danas je nova igračica Ženskog rukometnog kluba Budućnost Bemaks, u čije redove dolazi iz mađarskog FTC-a.

Potpisala je ugovor do kraja naredne sezone.

Despotović, koja je sa reprezentacijom osvojila titulu prvaka Evrope 2012, već je odradila prvi trening sa novim saigračicama, a s obzirom na to da je ove sezone već nastupala za FTC u Ligi šampiona, pravo nastupa za Budućnost u elitnom takmičenju, ima od osmine finala, ukoliko naš klub izbori plasman u eliminacionu rundu.

Njen povratak je velika stvar i za reprezentaciju, koju od 30. novembra očekuje nastup na Svjetskom prvenstvu, a u aprilu naredne godine i kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre u Parizu.

U mađarskom FTC-u, Despotović ove sezone nije imala adekvatnu minutažu, pa će kroz treninge u Budućnosti i eventualni nastup u eliminacionoj rundi EHF Lige šampiona, pokušati da se vrati na nivo kada je imala značajnu reputaciju u evropskim okvirima.

Despotović je od 2012. do 2015. nosila dres Budućnosti i bila u sastavu tima koji je 2015. osvojio drugi trofej Lige šampiona u klupskoj istoriji.

Nakon toga je nastupala za mađarski Debrecin, slovenački Krim, te mađarske klubove Đer i FTC.

Sada se vraća u redove Budućnosti sa željom da ponovo potvrdi da je igrač izuzetnih kvaliteta i biće veliko pojačanje za dvostrukog šampiona Evrope.

IZVOR: Pobjeda
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar