Kao da je neko drugi igrao u drugom poluvremenu

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 415 pregleda Dodaj komentar
Foto: Dragan Mijatović

Rukometašice Budućnost Bemaksa sa 17 tehničkih grešaka i osam primljenih golova iz tranzicije do odmora (od ukupno 11), završile su premijerni meč u Ligi šampiona sa Bitighajmom. I to s porazom, a vodile su 8:4 u 20. minutu, a u naredna 22 minuta postigle četiri, a primile čak 13 golova!

Ovih nekoliko podataka pokazuju sve, odnosno, ključne stvari koje su uticale na poraz od 27:22 i to od po kvalitetu prosječne ekipe u grupi A. Njemački predstavnik na papiru nema jači sastav od Bresta, Đera, Bukurešta, ali ni od Odenzea, narednog rivala Podgoričanki u elitnom takmičenju.

– Ništa nijesmo ispoštovale i nije bilo onako kako smo svi očekivali. Dugo smo analizirali protivnika, znali smo sve što radi i sve to isto je ponovio na utakmici. Ne mogu sebi da objasnim kako me je, na primjer, Kudlač – koja ima ogromno iskustvo, ali je već veteranka, dva puta prošla – kazala je pivotkinja Ivana Godeč.

Dugo su igračice sa stručnim štabom do detalja analizirale igru rivala. Trener Bojana Popović je upozoravala na tranzicionu igru Bitighajma i koliko je važno da u napadu njen tim djeluje staloženo i mirno. Napad je mogao da dobije utakmicu, ali je sistem bez sistema u ofanzivi, nakon vođstva od četiri gola, pomogao gošći da se razigra i u drugom poluvremenu povede sa pet golova razlike.

– Sve je nizbrdo pošlo od drugog poluvremena. Kao da je druga ekipa igrala, što ne smije da se dešava u budućnosti jer ovo je Liga šampiona. Grupa se prolazi samo ako je svaka od nas na sto posto mogućnosti – jasna je Godeč.

Juče su igračice Budućnosti odradile oporavak, a od danas kreće analiza onoga što je bilo na premijeri.

– Ovako ne možemo da igramo Ligu šampiona – sa puno promašenih zicera, 17 tehničkih grešaka. U prvom poluvremenu, na pozicioni napad smo primile samo tri gola, a ostali su bili iz tranzicije. To, možda, sa strane nije tako izgledalo, ali taj prvi talas nijesmo zaustavile. Bitighajm igra tako, konstantno „vuče“ kontru, posebno sa lijeve strane, ali smo uspjele krilo da im zatvorimo. Sve drugo smo mogle mnogo bolje.

Još jedan brzi i energični stil rukometa sačekaće ,,plave“ krajem sedmice u Ligi šampiona.

– I Odenze trči, ali ima poziciono dobar napad. U gostima će nam biti puno teže nego na premijeri. Ostaje nam da se spremamo i ,,pobijemo“ se sa njima – da znamo zašto smo pošli. Tražićemo šansu jer je vidimo – jasna je Godeč.

Popović je iznenadila početnom postavom u kojoj je bila francuska internacionalka Niakate. Izenadila je i minutažom koju je dobila igračica koja se tek nedavno priključila ekipnom radu. Na terenu nije bilo drugog zvučnog pojačanja iz Mađarske, još jednog beka Hafre, a sa njima (pod uslovom da su sto posto spremne) bi igra mogla da izgleda drugačije.

– Kada se oporave povrijeđene igračice, biće još puno bolje – optimistična je Godeč.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar