Ivović: Falilo nam je sve ono što treba da nadomjesti nedostatak u kvalitetu

Grčka je bila bolja, crnogorski vaterpolisti nisu ušli u borbu za medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Nakon poraza 10:4 u četvrtfinalu je jasno da “ajkule” nemaju kvalitet za odličje.

“Nismo ovo očekivali. Imali smo veliku dozu optimizma nakon dva posljednja takmičenja (kvalifikacije za OI i Svjetska liga), ali Olimpijske igre su nešto drugo. Flilo je sve ono što treba da nadomjesti nedostatak kvaliteta u odnosu na najbolje svjetske selekcije. Nismo imali hemiju, energiju, borbenost – što se kaže “da se voda pjeni”. Treba ovo gledati i sa pozitivne strane, ipak smo imali deset debitanata na OI, jer smo samo Draško Brguljan i ja imali iskustvo Igara do sada”, rekao je Ivović.

Veteran ne pomišlja da odustane.

“Imamo motiv da nastavim, mislim da ću odigrati naredno Svjetsko prvenstvo. Ovi momci su radili odlično, dali su mi motiv, a ja moram da im budem primjer. Žao mi je što se ovako završilo, ali ovo je realnost”.

Grci su iskoristili sve što im je naša selekcija ponudila.

“Igraju malo mekše i sporije od nekih drugih ekipa, ali su veoma opasni. Primilo smo neke golove koje nismo smjeli, a kada smo ostali bez Draška i Spaića postalo je sve teže. Imao sam i ja šut na 6:3, da sam dao gol – možda bi bilo drugačije. Tu smo propustili šansu da ih uvedemo u nervozu”, zaključio je Ivović.

Izvor
CDM

Povezani članci

Leave a Reply

Back to top button