Igraj za svoj tim – Igraj za svoju školu: COK posjetio škole i uručio nagrade

Iza nas su Olimpijske igre u Tokiju. Pored redovnih aktivnosti Crnogorskog olimpijskog komiteta, ovaj period su obilježile i brojne nagradne i edukativne akcije. Cilj je uvijek bio isti, promocija prije svega pravih vrijednosti, značaja bavljenja sportom, kao i rad na afirmaciji olimpizma i olimpijskih načela u Crnoj Gori.

Jedna od takvih akcija je bila organizacija likovnog konkursa u četiri kategorije za različite uzraste učenika osnovnih škola, pod nazivom „Igraj za svoj tim – Igraj za svoju školu“.  Na adresu COK-a pristiglo je  600  radova od kojih je  12 najboljih nagrađeno. Prilikom proslave Olimpijskog dana održana je i izložba ovih radova.

Danas je COK zajedno sa Jugopetrolom AD, Eko benzinske stanice, zvaničnim gorivom Olimpijskog tima Crne Gore obišao dvije škole.  O.Š. Milan Vuković iz Herceg Novog i  O.Š. Veljko Drobnjaković iz Risna su posjetili Igor Vušurović, generalni sekretar COK-a, kao i predstavnice Jugopetrol AD, EKO benzinske stanice, Sara Ivanović Božović, marketing menadžer i Vanja Abramović, referent marketinga. Ovom prilikom su uručene i nagrade koje su djeca učenici osvojili za svoje škole. Opremu za potrebe fizičkog vaspitanja (lopte, rekvizite za vježbanje, vijače, preskakače i sl.) je obezbijedio Jugopetrol AD, EKO benzinske stanice, sponzor Olimpijskog tima Crne Gore.

Uručenju nagrada prisustvovali su i sportisti, plivačica Anđela Antunović, kao i vaterpolisti Dušan Matković, Marko Petković i Marko Mršić.  Ovo je ujedno bila i izuzetna prilika da se djeca mogu upoznati i družiti sa sportistima koji su učestvovali na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Foto: COK

Leave a Reply

Back to top button