Grofova Krila pokradena na Otvorenoj areni

U duelu ekipa koje vode dva posljednja trenera Arsenala iz Tule, uspješniji od Miodraga-Grofa Božovića bio je bjeloruski trener Oleg Kononov – Spartak je opravdao ulogu velikog favorita protiv Krila Sovjetov (3:1).

Kononov je debitovao pobjedom na Otvorenoj areni, zahvaljujući sjajnoj igri Spartaka u posljednjih pola sata. Krila su povela u Moskvi golom Korniljenka u 49. minutu, ali je neuporedivo kvalitetniji sastav domaćina preokrenuo u minut golovioma Hanija i Meljgareha u 60. i 61. minutu. Konačan rezultat postavio je Adrijano u 90.

– Pokradeni smo! Samo najokoreliji navijač Spartaka neće priznati da smo oštećeni za očigledan penal. Sve bi bilo drugačćije da smo nakon ruke Ze Luiša imali 2:0 pred taj minut nepažnej u kojem smo primili golove”, nezadovoljan suđenjem Vladimira Moskaljeva bio je Božović.

Krila su u zoni baraža za ostanak u ruskoj Premijr ligi nakon 15. kola, kojim se završava jesenji dio lige, pa crnogorskom trreneru slijedi teška pauza i potraga za pojačanjima koja su neophodna ekipi iz Samare.

Povezani članci

Leave a Reply

Pročitajte i ovaj članak:
Close
Back to top button