Grof Božović kandidat za trenera Zenita

Rusi u nedjelju završavaju prvenstvo, a neke stvari su već poznate.

Jedna od njih – Roberto Manćini napušta Zenit, nakon razočaravajuće sezone u Sankt Peterburgu, najgore u posljednjoj deceniji kada je u pitanju moćni ruski klub.

Kako je objavio italijanski “Korijere delo sport”, Manćini je već dogovorio raskid ugovora sa čelnicima kluba, čak dvije godine prije njegovog isteka, a pripašće mu “masna” odšteta od četiri miliona eura.

Manćini je glavni kandidat za preuzme reprezentaciju Italije.

A ko su kandidati da preuzmu Zenit?

Ruski “Sport” je objavio da su čelnici kluba iz Sankt Peterburga sastavili listu od pet imena, a među njima je i najbolji crnogorski trener Miodrag Božović Grof, aktuelni šef stručnog štaba Arsenala iz Tule.

Grofove šanse, međutim, nisu prevelike…

Čelnici Zenita “pate” za poznatim imenima, uglavnom iz zapadne Evrope (Spaleti, Viljaš-Boaš, Advokat, Lučesku, Manćini, neka su od dosadašnjih imena), a takvi treneri su i Božovićevi protivkandidati. Svi, osim jednog…

Pored Božovića, na listi su aktuelni trener Napolija Maurisio Sari, nekadašnji trener Fiorentine, Sampdorije i Torina Siniša Mihajlović, Sergej Semak, koji vodi Ufu, te ponovo Dik Advokat, koji sada sjedi na klupi Sparte iz Roterdama.

Mihajlović je jedini trenutno bez angažmana. Advokat, koji je sa Zenitom osvojio Kup Uefa 2008. već nekoliko godina najavljuje penziju, Semak je već jednom, doduše privremeno, sjedio na klupi Zenita, a ove sezone sa uspjehom vodi Ufu, dok je Sari trenutno najimpresivnije ime na ovoj listi.

Dakle, samo bi veliki zaokret u klupskoj politici doveo Božovića na kormilo Zenita, ali nikad se ne zna… Posebno zbog toga što klub iz Sankt Peterburga posljednjih sezona nije imao sreće sa zvučnim trenerskim imenima.

Božović, rekorder u Rusiji po broju klubova koje je vodio kada su u pitanju inostrani treneri (Amkar, Moskva, Dinamo, Rostov, Lokomotiva, Arsenal) ima sjajnu sezonu sa klubom iz Tule – ekipa koja je prošle sezone tek u baražu izborila opstanak, trenutno je 7. na tabeli, a jedan period je konkurisala i za plasman na evropsku scenu.

Povezani članci

Leave a Reply

Pročitajte i ovaj članak:
Close
Back to top button