Điđo Vukčević kod Jovovića u Al Ahliju!

Nikola Điđo Vukčević novi je fudbaler katarskog Al Ahlija, koji sa klupe predvodi Nebojša Jovović.

Na insistiranje crnogorskog trenera, koji ulazi u četvrtu takmičarsku godinu sa klubom iz Dohe, rukovodstvo je dogovorilo saradnju sa igračem koji dolazi iz španske La Lige. Iskusni vezista prošao je ljekarske preglede, potpisao ugovor na 24 mjeseca, a za dan/dva priključiće se ekipi na pripremama u Austriji.

Jovović i Vukčević – nekad i sad, priča koja traje. Dobra relacija uspješnog stratega i našeg reprezentativca krenula je prije više od 10 godina. U Budućnosti su osvojili titulu u ulogama sportskog direktora i igrača, prethodno su sarađivali na terenu, a Jovović je i neko ko je imao ogroman uticaj na sveukupnu karijeru trideset jednogodišnjeg Podgoričanina.

Vukčević je iz Budućnosti realizovao transfer u Bragu, sa kojom je nastupao u evropskim takmičenjima i nosio kapitensku traku.

Pet sezona je bio u Portugalu, podigao trofej Kupa, a potom je Levante odriješio kesu i za rekordan transfer u istoriji kluba – blizu devet miliona eura – angažovao korpuletnog fudbalera iz veznog reda.

Điđo se na Pirinejskom poluostrvu zadržao četiri godine. Igrao je protiv Mesija i Ronalda, namjestio gol protiv Real Madrida, imao zapaženih partija, bio standardan. U posljednje dvije sezone nije pružio ono što može, ponajviše zbog povrede.

Vukčeviću je ovog ljeta istekao ugovor, a Levante se preselio u Segundu – nije bilo opcije da se saradnja nastavi, a to je iskoristio Jovović da svog nekadašnjeg pulena dovede u Katar.

Na taj način dodatno je osnažila crnogorska linija u Ahliju. Pored Jovovića, u stručnom štabu su nekadašnji golman, Nikšićanin Zoran Banović, pomoćni trener Željko Tomašević, kao i stručnjak za kondicionu spremu Marko Jovanović.

Sada im se pridružio Điđo Vukčević, koji je upisao 47 utakmica u dresu našeg najboljeg državnog tima, a za ,,hrabre sokole“ je jednom bio strijelac.

Crnogorci ovog ljeta ostvaruju transfere u Arapske klubove – golman Milan Mijatović je postao član Al Adalaha iz Saudijske Arabije, Aleksandar Šćekić je prešao u Dibu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a Vukčević zadužio ,,zelenu“ opremu ekipe iz ,,Stars lige“.

Izvor
Pobjeda

Povezani članci

Leave a Reply

Back to top button