Ćulafić: Spremni smo da napravimo dobar rezultat

Redakcija
Piše: Redakcija 79 pregleda Dodaj komentar

Odbojkaška reprezentacija je skoro kompletna u Pljevljima, na pripremama za Evropsko prvenstvo.

Selektor Veljko Bašić je na prozivci u neđelju imao 10 igrača, kapitena i primača Vojina Ćaćića, tehničare Rajka Strugara i debitanta na pripremama seniorske selekcije Rastka Milenkovića, korektore Miloša Ćulafića i Milutina Pavićevića, srednje blokere Ivana Ječmenicu i Luku Babića, primače Božidara Ćuka i Ivana Zvicera, te libera Nikolu Lakčevića.

Dan kasnije su se ekipi priključili primači Marko Bojić, Marko Vukašinović, srednji bloker Blažo Milić, te korektori Aleksandar Minić i Balša Strugar.

Čekaju se još juniori, tehničar Danilo Dubak, primač Nemanja Peruničić, srednji bloker Matija Ćinćur i libero Miloš Kosović, koji su osvojili bronzu na Balkanskom prvenstvu u Prištini (osvojili bronzu). Oni u srijedu u Podgorici treba da obave PCR testiranje, nakon čega će produžiti za Pljevlja…

– Veoma sam srećan što sam opet tu, u reprezentaciji, sa čitavom ekipom. Uželio sam se odbojke i čitavog ovog ambijenta. Momci su sjajno odigrali kvalifikacije, uspjeli da sa prvog mjesta u grupi izbore plasman na Evropsko prvenstvo. Ja sam, nažalost, propustio te kvalifikacije zbog nekih sitnih povreda, ali sam u ovom periodu uspio to da zaliječim i da se zdrav i spreman priključim na ovim pripremama. Nadam se da će pripreme proteći u najboljem mogućem redu, ne sumnjam da će svi dati maksimum. Spremni smo da napravimo dobar rezultat na EP – rekao je jedan od najiskusnijih u reprezentaciji, korektor Miloš Ćulafić.

Sjajna atmosfera, velika želja za radom i izuzetna motivacija – sve ono što je Crnoj Gori donijelo prvi plasman na Evropsko prvenstvo, sjajan nastup u Holandiji, a potom i trijumfalni završetak kvalifikacija za predstojeće EP, našu reprezentaciju krasi i na početku priprema u Pljevljima.

Selektor Bašić, njegov stručni štab i iskusniji igrači stvorili su atmosferu da se oni mlađi jednostavno moraju uklopiti, a oni su se revanširali sjajnim igrama u kvalifikacijama. Te igre donijele su im i inostrane angažmane, pa je Nemanja Peruničić potpisao za slovenački ACH Volej, Milutin Pavićević će igrati za češku Duklu Liberec, dok je Ivan Zvicer postao član švajcarskog Nafelsa.

– Poslije uspješnih kvalifikacija i prvog mjesta u grupi, idemo da se borimo na EP. Nastavljamo u dobrom ritmu, sa dobrom atmosferom. Biće dosta igrača u prvom dijelu priprema, nan ama je da se borimo i svi da damo sve od sebe da pokažemo da smo spremni za EP. Čeka nas naporan, dobar rad – rekao je Ivan Zvicer.

Prvi trening, prvog dana rada i – pravac stadion pod Golubinjom. Komande je u toj jutarnjoj sesiji preuzeo profesor Vladimir Živanović, stručnjak za fizičku pripremu. On će imati i najviše posla u toj prvoj fazi, kada igrači “postavljaju bazu” za sve ono što ih čeka kada dođu utakmice…

– Prvi dio priprema je najteži u fizičkom smislu. Obuhvata kako aerobne, tako i anaerobne procese organizma. S ozirom da u to ulazimo nakon lijepog perioda kvalifikacija, i da generalno nismo pravili pauzu, već su igrači praćeni kroz ovaj prelazni period, gdje su dosta bili aktivni, mislim da će oni to podnijeti na najbolji način. Kao i u dva prethodna ciklusa, za prethodno EP i posljednja kvalifikacije, vjerujem da će igrači biti na zadovoljavajućem nivou kada je fizička priprema u pitanju – rekao je Živanović.

Zahvaljujući Opštini Pljevlja, reprezentacija Crne Gore ima apsolutno sve uslove za pripreme u tom gradu, koji se do sada pokazao kao srećan za izazove koje su imali naši odbojkaši. U Pljevljima će naša ekspedicija boraviti do 6. avgusta, a potom dolazi na red glazura forme – od 19. do 21. avgusta Crna Gora će igrati na turniru u Skoplju, a od 22. do 27. avgusta puleni Veljka Bašića imaće sparing treninge i utakmice sa posljskim Zavjerćeom, ekipom koju vodi naš proslavljeni trener Igor Kolaković i njegov pomoćnik Srđan Popović.

Evropski šampionat počinje 1. septembra, A Crna Gora će prvi meč u grupi B igrati 3. septembra, protiv Buigarske. Ostali rivali u Ostravi su redom Slovenija (4. septembar, 16 časova), Italija (5. septembar, 19 časova), domaćin Češka (7. septembar, 19 časova) i Bjelorusija (8. septembar, 19 časova).

Prve četiri reprezentacije iz naše grupe plasiraće se u osminu finala i ukrštaće sa grupom D, u kojoj su Francuska, Njemačka, Hrvatska, Slovačka, Letonija i Estonija.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar