Zvicer: U završnici setova prevagnuo njihov kvalitet, Babić: Falilo je sreće i iskustva

Redakcija
Piše: Redakcija 185 pregleda Dodaj komentar

Porazom od Češke (3:0) crnogorska odbojkaška reprezentacija ostala je bez šanse za plasman u osminu finala Evropskog prvenstva.

Crna Gora je pred početak šampionata najavljivala plasman u drugu fazu, ali je u grupnoj fazi uspjela da savlada samo Dansku, što nije dovoljno za odlazak u Bari.

– Mislim da razlika nije realna. Imali smo očekivanja, koja su bila velika, iako smo znali da Češka ima mnogo više utakmica na velikoj sceni. Znali smo koje su naše šanse, kako bi trebalo da odigramo i na momente je igra bila prava, ali su u završnicama setova prevagnuli njihov kvalitet, uigranost i mnogo više dobrih mečeva – rekao je nakon meča sa Česima Ivan Zvicer.

Crna Gora šampionat završava u srijedu (17 časova) utakmicom protiv aktuelnog vicešampiona svijeta i osvajača Lige nacija, Poljske.

– Otvorili smo meč prilično loše, stigli minus, ali kao da nismo imali snage da poslije 20. poena pariramo Češkoj. To je kvalitetna ekipa, ali mislim da ovo nije realan rezultat i da smo mogli mnogo bolje. Ne bih se vadio na to da nismo imali snage i energije. Definitivno smo imali i jedno i drugo, ali to je trebalo da pokažemo na terenu. Falilo je i iskustva i sreće da pariramo ovakvoj reprezentaciji – realan je bio Luka Babić.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar