COK: Potpisani ugovori o stipendiranju sa najboljim mladim sportistima

Ognjen
Piše: Ognjen 95 pregleda Dodaj komentar

Najbolji mladi sportisti Crne Gore – Bojana Gojković i Bojan Bošković, od danas su stipendisti Crnogorskog olimpijskog komiteta. Bojana je prošle godine odbranila titulu juniorske prvakinje Evrope u boksu, dok je Bojan postao svjetski juniorski šampion u karateu.

„Čestitam vam na uspjesima koje ste napravili, čestitke vašim trenerima, vašim klubovima i vašim savezima, jer svi zajedno radite odličan posao. COK iskazuje puno poštovanje za sve što radite, naša želja i obaveza je da vam pomognemo”, kazao je predsjednik COK-a Dušan Simonović.

Bojana i Bojan su predvodnici nove generacije naših sportista, od kojih se očekuje mnogo u budućnosti.

„Talenat i posvećenost koje imate su fascinantni, a uz podršku koju imate od saveza, države i COK-a vjerujem da ste na pravom putu. Velike ste stvari napravili, ali i mi i vi želimo više – medalje na Olimpijskim igrama, na seniorskim i svjetskim prvenstvima”, poručio je Simonović.

Predsjednik COK-a je istakao i sljedeće: „Olimpizam nije samo sport, Olimpizam je poruka jednakosti, mira, ljubavi i poštovanja. Poštovanja prema svima, prvo prema svojoj državi, svojoj zastavi i himnoj, pa onda prema svima. I vi, kao mladi ljudi koji putuju svijetom, imate i zadatak da širite te poruke i vrijednosti. Vi niste samo predstavnici sporta, već i naše države.”

Potpisivanju ugovora i sastanku sa predsjednikom COK-a prisustvovali su Bojanin trener Nikola Ružić, predsjednik BSCG Blažo Šaranović, prvi čovjek Karate saveza Ivan Krstajić i generalni sekretar Veljko Brnović.

Zahvalivši se na, kako je rekao, nemjerljivoj pomoći koju COK daje crnogorskom karateu, Ivan Krstajić je rekao da se nada da će neko od takmičara izboriti olimpijsku normu za Tokio.

„Ako dođemo do Olimpijskih igara imaćemo šansu i za medalju”, naglasio je Krstajić.

Šaranović je, takođe, zahvalio COK-u na pomoći, naglasivši da je crnogorski boks u usponu, o čemu govore i medalje sa međunarodne scene, ali i dodjela domaćinstva Evropskog prvenstva za mlade, koje će se održati od 23. aprila do 3. maja u Budvi.

„Obećavamo da ćemo biti dobri domaćini i opravdati utisak koji je COK ostavio sjajnom organizacijom Igara malih zemalja Evrope”, rekao je Šaranović.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar