Zoran Roganović: Cilj je Evropsko prvenstvo, ne odričem se Borozana!

0
1423

Rukometaši Crne Gore dobili su osmog selektora od osamostaljivanja. Umjesto Dragana Đukića, mladu i talentovanu selekciju preuzeo je Zoran Roganović koji je igrao na prvom velikom takmičenju u istoriji Crne Gore, Evropskom prvenstvu 2008. godine.

Najbolji strijelac u istoriji šampionata Švedske, zemlje u kojoj je igrao 15 godina i u kojoj sada živi, presrećan je zbog preuzimanja državnog tima. U radu će mu pomagati dugogodišnji saigrač Draško Mrvaljević, koji je novi sportski direktor reprezentacije. I Draško Mrvaljević je bio u sastavu tima na pomenutom Evropskom šampionatu 2008. godine, a Mrvaljević je na mjestu sportskog direktora zamijenio Blažu Lisičića.

Roganović i Mrvaljević će kao prvi cilj u mandatu koji su dobili imati plasman na Evropsko prvenstvu u konkurenciji sa selekcijama Danske, Farskih Ostrva i Ukrajine. Dvije reprezentacije iz grupe će izboriti plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta.

„Osjećaj je neopisiv. Ovo je nešto o čemu se sanja tokom karijere, a pogotovo kad počinješ da se baviš trenerskim poslom. Zahvalan sam na šansi koja mi je pružena, ali odmah moramo da zasučemo rukave, jer stižu kvalifikacije. Nikada neću tražiti alibi, cilj je plasman na Evropsko prvenstvo”, naglasio je selektor Zoran Roganović i nastavio:

„Ekipa je odlična. Na poslednjem Evropskom prvenstvu je na dvije utakmice protiv reprezentacija koje su visoko kotirane jedna lopta odlučivala. Malo nam je potrebno da sa jakim kolektivom i pravom atmosferom napravimo rezultat. Draško i ja ćemo obaviti razgovore sa svima, a pozvaću u reprezentaciju one za koje smatram da mogu da pomognu i odrade posao koji očekujemo od njih. Imaću transparentan odnos sa svima, sve će biti čisto i ko ne bude u nacionalnom timu znaći će zašto je to tako”.

Do početka kvalifikacija neophodno je riješiti nekoliko problema. Naravno, odmah se postavlja pitanje da li će u timu biti jedan od najboljih igrača planete Vuko Borozan.

„Razgovoraću sa svim potencijalnim reprezentativcima, ni kod jednog ne bi trebalo da budu upitni volja i želja, kao što nisu bili ni do sada. Što se Vuka Borozana tiče, ne znam koja je problematika i zbog čega nije igrao, ali se iskreno nadam da u budućnosti hoće. Ne možemo se nikoga odreći, jer imamo dvadesetak igrača. Nadam se da ćemo imati grupu momaka koja će biti maksimalno motivisana, jer želimo da napravimo ono što se od nas traži, plasman na Evropsko prvenstvo”, naglasio je Mrvaljević.

Zoran Roganović i Draško Mrvaljević će debitovati na klupi državnog tima 24. oktobra kada je na programu prvi meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, protiv Farskih Ostrva.