Živković: Odbrana ključ uspjeha

0
222

Košarkašice Budućnost Bemaxa sjutra dočekuju Triglav u 6.kolu WABA lige. Podgoričanke su na startu savladale šampiona Bosne i Hercegovine, ekipu Banovića, a zatim su poražene u Staroj Zagori od ekipe Beroe i Zvezde u Beogradu.
S obzirom da su bile slobodne u prošlom kolu “plave” su minule dvije nedjelje koristile “pauzu” da se što bolje pripreme za duel za Slovenkama.
– Čitav trenažni proces od prošlog meča nije bio idealan što se tiče povreda, ali sada je situacija bolja, tako da spremni i u kompletnom sastavu dočekujemo Triglav. Znamo da nas čeka još jedan zahtjevan meč, ali vjerujemo da ćemo iskoristiti prednost domaćeg terena. Svjesni smo da u ovom trenutku ne izgledamo kako bi trebalo, ali treba nam pobjeda u ovom meču. Moramo biti na maksimalnom nivou, poseban akcenat svakako će biti na agresivnoj odbrani – kazao je Goran Bošković, trener Podgoričanki.
Bek Podgoričanki Anđelika Mitrašinović vjeruje da će “vučice” napraviti reakciju nakon dva vezana poraza.
-Očekujemo ekipu Triglava, radi se o mladoj ekipi, gdje ima nekoliko mladih i talentovanih igračica, a posebno se ističe Rebeka Abramović.Svakako da smo favoriti, ali nećemo ih potcijeniti, Slovenke su pružile dobar otpor i protiv Beroe i protiv Zvezde. To znači da moramo odigrati maksimalno borbeno od starta. Nakon dva poraza na gostovanjima, treba nam pobjeda i vjerujem da ćemo je i ostvariti. Bile smo slobodne u prošlom kolu, imale neočekivano veću pauzu, koju smo iskoristile da ispravimo greške i nadam se da ćemo odreagovati na pravi načine – kazala reprezentativka Makedonije Anđelika Mitrašinović.
Mlada članica Budućnost Bemaxa Dragana Živković uvjerena je takođe u uspjeh.
-Dobro smo trenirale i nadam se da ćemo napraviti reakciju. Triglav je neugodna ekipa, koja je pokazala da ima kvalitet i sigurno da neće biti lako. Međutim, nastojaćemo da od starta budemo na visokom nivou. Svjesne smo da moramo odigrati dobru odbranu, a nadam se da će ona biti ključ uspjeha – kazala je Živković.
Meč se igra u dvorani Univerziteta Crne Gore sjutra u 18.30 časova.