Vujović: Sa mnogo optimizma čekamo okupljanje državnog tima

0
348
FOTO: RSCG

Rukometaši Miloš Vujović i Miloš Božović, crnogorski igrači u sastavu Tatabanje, završili su klupsku sezonu iz snova.

Da su imali malo više sreće, možda je priča mogla da bude i uspešnija, ali su ovacije navijača u poslednjem meču pokazale da su i te kako zadovoljni ostvarenim. Tatabanja je osvojila treće mesto iza šampiona Segeda koji nije uspio da izbori plasman na F4 Lige šampiona (eliminisan od Vardara) i Vesprema koji je stigao do finalnog turnira elitnog takmičenja.

Pored toga, Tatabanja je u drugom po rangu takmičenju u Evropi, EHF Kupu bila na pragu plasmana na finalni turnir, ali je danski Halstebro za dva gola bio bolji u neizvesnom i dramatičnom dvomeču. Da se Crnogorci ne vrate bez trofeja na kraju sezone pobrinuo se Miloš Vujović koji je sa 180 golova bio najbolji strijelac šampionata Mađarske.

„Imali smo stvarno fenomenalnu sezonu. Osvojili smo treće mesto, odmah iza giganata kakvi su Seged i Vesprem. Malo sreće, malo koncentracije nam je nedostajalo da stignemo do finalnog turnira EHF Kupa. Trofej namjenjen najboljem strijelcu lige je produkt sjajne igre kompletne ekipe“, naglasio je Miloš Vujović za Sport Klub i nastavio:

„Sada sa mnogo optimizma i mnogo pozitivne energije čekamo okupljanje državog tima. Pobjedom nad Danskom u spektakularnom ambijentu u Podgorici smo izbrisali jako loš početak kvalifikacija. Sada je sve ponovo u našim rukama kada je plasman na Evropsko prvenstvo u pitanju. Protiv Farskih Ostrva i Ukrajine, moramo da odigramo kao protiv svjetskih šampiona Danaca, da ostvarimo dvije pobjede, osiguramo mjesto na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta, a tek onda slijedi zasluženi odmor“.

Rukometaši Crne Gore 13. juna gostuju Farskim Ostrvima sa kojima su u Podgorici igrali 24:24, a zatim tri dana kasnije dočekuju Ukrajinu od koje su poraženi sa 31:26. Dvije pobjede garantuju mjesto na Evropskom šampionatu.