Vujanović: COK ugledan član međunarodne olimpijske zajednice

0
521

Crnogorski olimpijski komitet (COK) je u protekloj deceniji postao ugledan i poštovan član međunarodne olimpijske zajednice, ocijenio je predsjednik države, Filip Vujanović.

On je juče povodom jubileja deset godina postojanja COK-a, primio predsjednika Dušana Simonovića, predsjednika Evropskog olimpijskog komiteta (EOK) Janeza Kocijančića, direktora Međunarodnog olimpijskog komiteta za saradnju sa Nacionalnim olimpijskim komitetima i direktora Fonda olimpijske solidarnosti, Pere Miroa.

“Predsjednik Vujanović je iskazao poštovanje za postignute rezultate COK-a i istakao da je deset godina punopravanog članstva u olimpijskoj porodici otvorilo vrata međunarodne sportske scene našim sportistima i omogućilo da se pod crnogorskom zastavom bore i dokažu visoku sportsku respektabilnost”, kaže se u saopštenju iz Vujanovićevog kabineta.

Kako je saopšteno, on je istakao da je COK, u protekloj deceniji postao ugledan i poštovan član međunarodne olimpijske zajednice, o čemu svjedoči i prisustvo uvaženih gostiju na obilj

Simonović je istakao da su za ovih deset godina, u organizaciji COK-a, crnogorski sportisti učestvovali na svim takmičenjima koja su organizovane pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) i EOK-a.

“Na tim takmičenjima dokazali su kvalitet i ostvarili zapažene rezultate. Kruna dosadašnjih uspjeha je svakako osvojena srebrna medalja rukometašica na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine”, naveo je Simonović.

On je zahvalio za stalnu pomoć koju COK ima od MOK-a i EOK-a.

Informišući predsjednika Vujanovića o programskim aktivnostima COK-a, Simonović je, u susret predstojećim Igrama malih zemalja Evrope 2019, koje će se održati u Crnoj Gori, iskazao uvjerenje da će uz podršku relevantnih institucija Crne Gore, MOK-a i EOK-a i te igre biti uspješno realizovane.

“Predsjednik COK-a je istakao da država Crna Gora bezrezervnom podrškom crnogorskom sportu, olimpizmu i olimpijskom komitetu, kao i razvijanjem infrastrukture temeljno doprinosi njegovom sveobuhvatnom razvoju čemu svjedoče vrijedni rezultati naših sportista i sportistkinja”, piše u saopštenju.

Simonović je, kako se navodi, uručio Vujanoviću prigodnu zahvalnicu.