Vlado Gojković: Moramo ostati na zemlji

0
1239
Foto: vlv.hu

Sa dvije pobjede (Mađarska 9:4 i Slovačka 18:3) te remijem sa Hrvatskom 7:7, vaterpolo reprezentacija Crne Gore na sjajan način odradila je međunarodni turnir ”Volvo kup” u Budimpešti. Selektor Vladimir Gojković itekako zadovoljan, ali ističe da je pred njima tek naporan rad.

”Zadovoljni smo jer je u ekipi veliki broj mladih igrača. Nijesmo ni mi željeli da se toliko veliki broj novih igrača odjednom uključi u prvi tim, ali takva je situacija. Krenuli smo u jedan novi proces, ali poslije ovog turnira moramo ostati na zemlji. Lijepo je kad pobijediš Mađare ali moramo biti svjesni da oni nijesu bili kompletni. Treba samo da nastavimo sa radom jer se svaki rad isplati. Imamo prostora za napredak, ali ništa ne možemo napraviti tokom noći”, kazao je Gojković a onda se osvrnuo na naredni period.

”U martu nas očekuje okupljanje igrača iz domaće lige, kao što je bio slučaj krajem prošle godine, i pred odlazak za Budimpeštu. Čim se završi domaće prvenstvo u maju, krećemo sa periodom velikog rada sa igračima iz domaćih klubova. Postepeno bi priključivali igrače iz inostranstva, tako da bi imali nešto više od dva mjeseca priprema za Svjetsko prvenstvo”, poručio je selektor Crne Gore.