Vladimir Gojković: Želja je da osvojimo medalju na Evropskom prvenstvu

0
616

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković odmah po završetku klupske sezone razmišlja o obavezama koje slijede. To su Mediteranske igre, finalni turnir Svjetske lige i primarno takmičenje ove godine, Evropsko prvenstvo u Barseloni.

„Ciljevi u sezoni koji su ostali iza nas su ostvareni i premašeni. Osvojili smo duplu krunu u Crnoj Gori, igrali na finalnom turniru regionalne lige na kojem nismo imali dovoljno svežine i koncentracije u polufinalu u kojem smo posle petaraca poraženi od Mladosti iz Zagreba“, rekao je Gojković za Sport Klub.

„Liga šampiona je posebna priča. Prošli smo dvije grupne faze kvalifikacija, baraž mečeve sa Marsejom i stigli do elitnog društva. Momci su sami zacrtali cilj da se bore za mjesto na finalnom turniru. Odigrali su zaista jako dobro u konkurenciji sa najboljim ekipama Evrope, a jedan loš dan, poraz od Sabadelja na našem bazenu se pokazao presudnim u borbi za plasman među osam najboljih. Sve u svemu, ponosan sam na igrače, ponosan sam na rezultate koje smo ostvarili“.

Jadran će tokom ljeta doživjeti značajne promjene.Sigurno idu Ukropina, Merkulov, Banićević, ali sada je fokus na državnom timu.

„Očekuju nas Mediteranske igre, finalni turnir Svjetske lige i Evropsko prvenstvo. Imamo dosta posla da uradimo. Moramo da tempiramo formu za smotru najboljih selekcija Starog kontinenta, složimo kockice u željeni mozaik i maksimalno spremni stignemo u Barselonu, što naravno ne znači da nećemo pružiti maksimum na preostala dva takmičenja, naprotiv. Sa Aleksandrom Ivovićem i Mlađanom Janovićem u timu mislim da možemo da napravimo korak više u odnosu na Svjetsko prvenstvo, a želja nam je da osvojimo medalju na Evropskom prvenstvu“, naglasio je Gojković.