Vladimir Gojković: Sigurnim koracima idemo ka cilju!

0
1117

Pakleno ljeto je završeno za veterpolo reprezentaciju Crne Gore. Tek slijede analize, ali nema dileme da su puleni Vladimira Gojkovića napravili ogroman korak ka primarnom cilju, Olimpijskim igrama u Japanu.

Odmah posle srebra na Evropskom prvenstvu u Beogradu i četvrtog mesta na Olimpijskim igrama u Brazilu, trećeg uzastopnog, odlučeno je da se napravi rez i da se počne sa radom na formiranju tima koji će u Tokiju uspjeti da se popne na toliko željeno pobjedničko postolje.

Kada se kaže šesto mjesto, odmah se pomisli na neuspjeh. Međutim, nije tako. Crna Gora nije imala sreće, nije imala rutine da stigne do borbi za medalju. Protiv Španije, koja je na peterce poražena od Srbije u finalu, Crna Gora je igrala 7:7, pa je zbog slabije gol razlike otišla u teži dio žrijeba, gdje ju je dočekala Hrvatska i pobijedila, takođe zbog nedostaka iskustva, rutine i sreće…

„Sreću treba zaslužiti. Kada to kažem mislim da moramo da nastavimo sa radom koji za sada daje dobre rezultate i koji nas sigurnim koracima vodi ka cilju koji smo zacrtali posle Olimpijskih igara u Brazilu. Slažem se da u mečevima sa Španijom i Hrvatskom nismo imali sreće, ali s druge strane uvjeren sam da sa malo više iskustva i rutine, ne bi promašili onakve prilike i zicere koje smo imali“, rekao je selektor Gojković za Sport Klub i nastavio:

„Da nam je neko prije početka ponudio ovakav epilog, odmah bismo potpisali zlatnu medalju na finalnom turniru Svetske lige, bronzu na Mediteranskim igrama i dobre partije na Evropskom šampionatu. Međutim, posle svega što smo prikazali na prehodna dva takmičenja, nakon zaista sjajnog rada i pozitivne energije koju smo stvorili, vjerovali smo i igrači i ja da možemo do medalje u Barseloni. Pokazalo se da nismo imali dovoljno sreće, odnosno rutine i iskustva.”

Ljeto koje je završeno kada su seniori u pitanju, a tek počinje kada su mlađe selekcije pokazalo je da Crna Gora može mnogo. Generaciju U19 očekuje Evropsko prvenstvu u Minsku, na kome je cilj osvajanje medalje, a isto važi i za generaciju U18 koju očekuje svjetski šampionat.

„Sigurnim koracima idemo ka primarnom cilju. Ostvareno tokom ovog ljeta uz vjerujem uspjehe mlađih selekcije treba da nam daju krila za još jači rad, a ne da nas uspavaju. Imamo sjajnu generaciju, imamo još dvije godine do Olimpijskih igara. Uvjeren sam da ćemo ostvariti, tačnije rečeno premašiti cilj. U Japan ćemo krenuti sa selekcijom koja će se boriti za medalju i koja će moći da traje bar još dva kvalifikaciona ciklusa“, naglasio je Vladimir Gojković.