Velika pobjeda Budućnosti na startu Lige šampiona!

0
320
Foto - ŽRK Budućnost / Instagram

Ponosan sam na mlade djevojke koje su preuzele odgovornost i potvrdile da imaju potencijal, kazao je trener Dragan Adžić nakon pobjede Budućnosti protiv Bitighajma u prvom kolu Lige šampiona. U premijernom meču nove generacije dvostrukog šampiona Evrope nakon odlaska ključnih igračica iz prethodnih sezona, ”plave” su pružile sjajno izdanje i ubjedljivijim trijumfom protiv šampiona Njemačke pokazale da mogu da bude konkurente u 22. sezoni podgoričkog kluba u elitnom klupskom takmičenju. Publika je mogla da vidi borbenost mladog tima, a sve igračice dale su doprinos u pobjedi, istakao je Adžić. Zadovoljstvo zbog odličnog izdanja i ubjedljivog trijumfa nijesu skrivale ni kapiten Milena Raičević i bek Đurđina Jauković, koje su predvodile ”plave” do prva dva boda u novoj sezoni Lige šampiona.

Foto – ŽRK Budućnost

– Mnogo puta sa bio ponosan u karijeri, ali ovog puta sigurno posebno. Ovo je pionirski projekat u svijetu sporta jer je ovoliki broj igračica koje su preuzele odgovornost. Zato je ovo pionirski projekat u svijetu sporta, a ne samo rukometa. Možete samo da zamislite koliko je mladim igračicama bilo teško da na ovaj način odigraju ovu utakmicu. To nije lako razumijeti i zato sam ponosan na sve njih, počev od najiskunije Darli Zokebi de Paule, preko Batinović, kapitena Raičević, pa do najmlađe Godeč koja se upisala u strijelce sa samo 16 godina. U drugom poluvremenu imali smo 20-ak minuta nešto lošijeg izdanja i to je potvrda da će ova ekipa imati oscilacija u igri, ali moramo spremni na to. Ostaje da se vidi kakvo je stanje sa povredama koje su doživjele dvije ljevoruke igračice – Malović i Premović. Srećan sam zbog publike koja je mogla da vidi borbenost našeg mladog tima i nema sumnje da je ovo recept za vraćanje publike u ”Moraču”. Ovo je prvi korak i potvrda da ova generacija ima veliki potencijal, ali očekuje nas težak i zahtjevan put i moramo da budemo svjesni toga, kako bi ovu mladost držali čvrsto na zemlji – kazao je Adžić.

Foto – ŽRK Budućnost

Kapiten Milena Raičević sjajno je predvodila tim do pobjede protiv njemačkog šampiona.

– Presrećna sam nakon odličnog izdanja i ubjedljive pobjede. Drago mi je da smo u novom i podmlađenom sastavu ubjedljivo slavile protiv Bitighajma. Od početka smo jako ušle u utakmicu, u nastavku nam se desio pad u igri, ali mislim da ne bi trebalo da bude zamjerki zbog toga. Pobijedili smo i srećne smo zbog toga, večeras uživamo, a onda se okrećemo narednom protivniku. Navijača je bilo malo više nego u posljednjim utakmicama, ali vjerujem da smo borbenošću i željom zaslužile više publike u narednim duelima – kazala je Raičević.

Foto – ŽRK Budućnost

Najefikasnija u našem timu bila je Đurđina Jauković koja je postigla devet pogodaka.

– Ponosna sam na sve djevojke i na stručni štab poslije ovakvog izdanja. Zahvalnost i navijačima, zaista smo uživale u svakom trenutku na terenu. To se i vidjelo jer nijednog trenutka nijesmo posustale iako se desio pad u drugom poluvremenu. Zasluženo smo slavile ubjedljivu pobjedu – kazala je Jauković.