Večeras: Crna Gora – Moldavija (21h)

0
360

crna gora fudbal moldavija fudbalska reprezentacija crne gore stefan savicKvalifikacioni ciklus u kojem je realna nada za plasman na Mundijal živjela punu godinu, od pobjede u Ukrajini oktobra 2012. do poraza u Engleskoj oktobra 2013, Crna Gora želi da završi sa stilom – trijumfom protiv Moldavije.

 

Nedostatak pravog takmičarskog značaja posljednjeg duela u kvalifikacijama skinuće pritisak sa fudbalera, ali neće smanjiti njihov motiv da se pobjedom oproste od navijača, kazao je selektor Branko Brnović na pres konferenciji.

“Ne osjećamo pritisak, svjesni smo da smo izgubili šanse za plasman na SP. Treba se vratiti u pravi ritam nakon poraza od Engleske i napornog puta iz Londona, ali ćemo biti maksimalno motivisani pred svojom publikom. Želimo da ovo završimo pobjedom. Ne interesuju nas računice da ćemo imati isto bodova kao u prošlom ciklusu i razne druge kombinacije, sve je to sada nebitno, interesuje nas samo pobjeda”, rekao je Brnović.

 

Crna Gora i Moldavija večeras u 21 sat zatvaraju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Dugo se tokom godine priželjkivalo da to bude odlučujuća utakmica za plasman na Mundijal ili u baraž za Svjetsko prvenstvo, ispostavilo se da će se pod Goricom tražiti samo utješna pobjeda.

 

“Očekivanja uoči ovog meča bila su velika, ali nažalost nismo uspjeli da ispunimo sve postavljene ciljeve. Grupa je bila teška, ali sam do kraja vjerovao u uspjeh, nisam tražio alibije. Da smo igrali u nekoj drugoj grupi, vjerovatno bi bila drugačija priča. Žao mi je zbog momaka, koji su dali maksimum, a posebno mi je žao zbog jednog lošeg poluvremena protiv Ukrajine, koje nas je i koštalo plasmana – rekao je Brnović.

 

Pripreme za naredni ciklus kvalifikacija neće početi od večerašnjeg meča, već tek nakon utakmice, kazao je crnogorski selektor.

 

“Želimo da završimo ciklus pobjedom, pa tek onda da razmišljamo o narednim stvarima. Pobjeda protiv Moldavije donekle bi nas povratila nakon poraza od Engleske.”

 

Brnović ne očekuje lagan zadatak na zatvaranju kvalifikacija.

 

“Mislim da će Moldavija igrati defanzivno i čekati svoju šansu iz kontranapada, kao tokom cijelih kvalifikacija. U pitanju je reprezenzacija koju je samo Engleska dva puta ubjedljivo savladala, problema sa njima imali su i Poljaci i Ukrajinci, a sjećamo se koliko je nama bilo teško da pobijedimo u Moldaviji”, ističe Brnović.

 

Crna Gora je i večeras desetkovana povredama, nema Vučinića, Baše, Mladena Božovića, Džudovića, Pekovića i Simića, nedostaje i suspendovani Volkov, ali se u tim vraća Vlado Božović.

 

Svi ostali su spremni za večerašnji duel, uključujući i Stefana Savića, koji se nakon Vemblija žalio na lakšu povredu.

 

“Vjerovatno da je u pitanju umor, ne samo kod njega. Da je u pitanju nešto teže, ne bismo rizikovali – rekao je Brnović i izdiktirao sastav:

 

“Počeće Poleksić, Pavićević, Savić, Jovanović, Božović, Drinčić, Zverotić, Bošković, Bećiraj, Jovetić i Damjanović.”

 

U odnosu na meč sa Englezima, na klupu se seli Kecojević.

 

“Kecojević je odigrao dvije možda i najvažnije utakmice u kvalifikacijama i više sam zadovoljan sam njegovim učinkom. Večeras želim da probam Jovanovića kao centralnog defanzivca, kako bi Božović imao veću slobodu po lijevoj strani da ide naprijed”, zaključio je Brnović.

 

 

CRNA GORA – MOLDAVIJA

 

Podgorica – Stadion pod Goricom. Kapacitet: 10.000. Sudija: Robert Šergenhofer (Austrija). Pomoćnici: Roland Brandner i Ronald Braunšmit (Austrija). Početak u 21 čas.

 

Crna Gora (4-2-3-1): Poleksić – Pavićević, Savić, Jovanović, Božović – Drinčić, Zverotić – Bošković, Bećiraj, Jovetić – Damjanović.

 

Moldavija (4-5-1): Cebanu – Bordijan, Golovatenko, Jonita, Armaš – Gatkan, Sidorenko, Andronik, Antonjuk, Dedov – Frunža .

 

 

Vijesti