Vaterpolisti pobijedili Kazahstan, u četvrtfinalu protiv Hrvatske

0
507

Crnogorski vaterpolisti će igrati u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, nakon što su i u četvrtom meču u većem dijelu odigrali ispod nivoa, ali sreća pa je protivnik bio skromnog kvaliteta.

Na kraju, Kazahstan je savladan sa 12:8, pa se “ajkule” od sada okreću utakmici sa Hrvatskom, koja će sigurno biti sasvim drugačija nego svaka prethodna u Kazanju.

I opet, baš kao što je bila konstatacija poslije mečeva sa Srbijom i Australijom u grupi, može da se iznese i sada – ako ne poprave nešto drastično u svojoj igri, crnogorski vaterpolisti teško da imaju šansi da uđu u borbu za medalje.

Hrvatska svakako nije nepobjediv protivnik, ali samo ako tim Ranka Perovića bude bolji nego što je bio u sva četiri meča do sada na SP.

Protiv Kazahstana su svi očekivali rutinsku pobjedu. Ona je na kraju i došla, ali je bilo određenih problema, jer su Kazahstanci sve do 4:4 vodili (dva puta imali po dva gola prednosti), imali su 6:6 u drugoj polovini treće četvrtine.

A onda je, srećom, do izražaja došao individualni kvalitet Crne Gore, pa su Darko Brguljan dva puta, Aleksandar Ivović i Mlađan Janović za tri i po minuta serijom 4:0 omogućili našem timu da uđe mirno u posljednjih osam minuta (10:6).

Protivnik je sa dva vezana gola došao na 10:8, ali više nije imao snage, pa su Ivović i Vjekoslav Pasković donijeli Crnoj Gori siguran trijumf.

Duel sa Hrvatskom u četvrtfinalu igra se u utorak od 16.30 časova.

 

 

Vijesti