Uskoković kompletirao ekipu: Cilj je plasman u drugu fazu

0
291
cdm

Crnogorska vaterpolo reprezentacija (do 20 godina) sada je kompletna pa momke, koji su okupljeni oko trenera Veljka Uskokovića, od 5. avgusta očekuje SP u Beogradu.

“Nakon turnira u Boru sa pripremama smo nastavili u Kikindi. Sa nama su Radović i Ukropina i vjerujem da imamo dovoljno vremena da ih osvježimo i kroz međusoban rad i trening utakmice sa Kanadom i Asutralijom, uklopimo u sistem. Raduje činjenica da su silno motivisani za obaveze koje nas očekuju”, istakao je Uskoković.

Naši reprezentativci sjajno su odigrali protekle sedmice u Boru. Pobijedili su Italiju, Sjedinjene Američke Države, u finalu Hrvatsku i to oslabljeni, ali motivisani da u prvim kontrolnim utakmicama iskažu kvalitet.

“Turnir u Boru je pokazao da se imamo pravo nadati dobrom rezultatu. Takođe je turnir pokazao da će predstojeće Svjetsko prvenstvo biti izuzetno uzbudljivo sa nikad većim brojem kvalitetnih ekipa”.

Sve su prilike da će Aleksa Ukropina i Đuro Radović, dva ljevaka, koja su sa senorima nedavno završila sa obavezama u Budimpešti, biti spremna da odgovore izazovima.

Uskoković je u prvim i jedinim zvaničnim provjerama pred SP bio zadovoljan urađenim poslom, ali vidio je i stvari koje se do premijernog meča u Beogradu moraju ispraviti.

“Vrijeme do početka takmičenja ćemo iskoristi da osvježimo kompletnu ekipu i ispravimo neke stvari koje nijesu najbolje funkcionisale na turniru u Boru”.

„Crveni“ su u posljednji čas kroz vajld-kard dobili šansu da nastupaju na SP. Zbog toga su kasnile pripreme.

“Brazil nije otišao na SP, zauzeli smo mjesto ove reprezentacije, u najtežoj smo mogućoj grupi. Sa nama su Hrvatska, Holandija, Španija i Japan. Vjerujem da u ovoj konkurenciji možemo obezbijediti jedno od prva tri mjesta koje vodi dalje. To nam je primarni cilj”.

Raduje što su svi zdravi.

“Hrabri pred početak šampionata što nemamo povreda i svi rade na najbolji način”.