Vjerujem da ćemo postati prva generacija koja je izborila plasman na veliko takmičenje

0
888

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Ljubiša Tumbaković kazao je da je “primarni cilj u novom mandatu plasman na Evropsko prvenstvo 2020”.

“Da ne verujem da možemo da ostvarimo taj cilj, ne bih se prihvatio posla i nastavka saradnje koja je bila zaista vrhunska”, rekao je Tumbaković za Sport klub.

Tumbaković je nedavno produžio ugovor sa Fudbalskim savezom Crne Gore do 2020. godine.

“Tokom kvalifikacija za Mundijal smo radili dva posla istovremeno. Stvarali smo tim i jurili rezultat. Meni je žao što nismo uspjeli da stignemo do Svjetskog prvenstva, jer mislim da smo mogli. Tačno je da smo bili mladi, da je nedostajalo iskustva i sreće, ali mogli smo. Sada, svi zajedno imamo priliku za popravni i ja vjerujem da ćemo je iskoristiti i da ćemo postati prva generacija koja je izborila plasman na veliko takmičenje”, naglasio je Tumbaković.

Ka tom cilju, Tumbaković bi volio da ima pomoć Mirka Vučinića.

“Vidio sam da je u dilemi i da postoji mogućnost da se vrati na teren, kako bi bio spreman i kako bi mogao da pomogne u kvalifikacijama. Zato bi bilo veličanstveno da izborimo plasman na Evropsko prvenstvo, a da se Vučinić od dresa reprezentacije oprosti na taj način”, kazao je Tumbaković.

On je najavio da će Crna Gora u martu i maju igrati prijateljske utakmice, ali da će rivali biti poznati nakon žrijeba za Ligu nacija, koji će se obaviti 24. januara.