Tatjana Brnović: Prelazak u prvi tim veliki korak za mene

0
629
Foto: ŽRK Budućnost

Nedavno najbolji pivot juniorskog Evropskog prvenstva, osamnaestogodišnja rukometašica Budućnosti, Tatjana Brnović, smatra da sadašnja mlada ekipa voljom i željom može mnogo da ostvari.

Nije Budućnost prepuna zvijezda kao prethodnih sezona, ali neke stvari se ne mijenjaju… Bez obzira u kakvoj formi je rival, protiv plavih dama to mu ne znači mnogo. Mec je u Podgoricu stigao bez poraza ove sezone, a onda se poklonio budućnosti Budućnosti. Naš tim je slavio u 4. kolu Lige šampiona, a ponovo je važnu ulogu (u napadu i odbrani) imalo “plavo-bijelo” čudo od djeteta Tatjana Brnović.

Osamnaestogodišnja Cetinjanka, nedavno najbolji pivot juniorskog Evropskog prvenstva, u svojoj debitantskoj sezoni u Ligi šampiona odmah je skrenula pažnju na sebe.

“Prelazak u prvi tim je zaista veliki korak za mene. Trudim se da u svakom momentu dam sve od sebe i preuzimanjem odgovornosti na pravi način pomognem ekipi”, istakla je Tatjana za Dnevne novine.

Da li od nešto iskusnijih saigračica stižu savjeti, bodrenje… Prije svih od Eme Ramusović, koja igra na istoj poziciji…

“Naravno, i od nje, kao i od svih ostalih saigračica i stručnog štaba, jer mi kao mladoj igračici mnogo znače njihovi savjeti. Trudim se da iz njihovih iskustava učim i poboljšavam svoju igru”, dodala je Tatjana.

Koliko teško je mladim sportistima da se nose sa pritiskom Lige šampiona?

“Prije bih to nazvala uzbuđenjem nego pritiskom, zbog same važnosti takmičenja kakva je Liga šampiona. Baš zato mi je pored fizičke spremnosti važna i koncentracija, tačnije da razmišljam samo o trenutku i situaciji na terenu”, objašnjava pivot Budućnosti.

Budućnost je ove sezone ubjedljivo poražena od posljednjeplasirane ekipe u grupi Vajpersa, a slavila je protiv najjačih Meca i Bitighajma.

“To je sport”, istakla je Tatjana Brnović. “Rezultati se ne poklapaju uvijek sa statistikom i očekivanjima”.

Neka nova Budućnost je nepoznanica za mnoge kolike su mogućnosti crnogorskog tima ove sezone?

“Mislim da smo mlada ekipa koja svojom voljom i željom može mnogo da ostvari. U svakom slučaju, mnogo rada je pred nama”, zaključila je Tatjana Brnović.