Tanjević: Rajs je dobre volje da dođe, brinu me bekovi

0
1839
Foto: Iva Mandić/CdM

 

Selektor košarkaške reprezentacije Crne Gore Bogdan Tanjević u svom domu u Trstu je ispratio žrijeb prvog kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine.

Rivali u grupi su Španija, Slovenija i tim iz pretkvalifikacija.

Prvi rival je i najatraktivniji – “crveni” će u “Morači”, 23. novembra, ugostiti Španiju, sa kojom se sastaju i na otvaranju Eurobasketa, 31. avgusta.

“Dobra grupa, jaka i zanimljiva. Ponovo, sudbinski idemo na Španiju i to u prvom meču, baš kao i na šampionatu Evrope. Vidjećemo, imamo do tada jedno veoma važno takmićenje za nas”, kazao je Tanjević za “Vijesti”.

FIBA Basketball World Cup

Prvi put kvalifikacije će se igrati u četiri termina. Koliko to odgovara Tanjevićevom timu?

“Malo smo više u rukama drugih, preciznije – ja sam u rukama drugih. Više volim kada su momci zajedno, da ih ja pripremam, utanačim detalje, taktiku, rad i spremimo se dobro. U svakom slučaju, dosta će zavisti od toga koliku će minutažu igrači imati u klubovima, kakvu košarku igraju, u kojem intenzitetu. Ove godine se ne možemo pohvaliti da su igrači koji će igrati za reprezentaciju na Eurobasketu u najboljoj situaciji, kada govorimo o vremenu na parketu i ulogama u klubu”, kazao je Tanjević i dodao…

“Ne možemo se pohvaliti velikim napretkom – bekovi nam, recimo, nisu puno igrali u klubovima”, istakao je Tanjević.

Povrede igrača koji su iznijeli kvalifikacije za Eurobasket zabrinjavaju selektora.

Vrlo je bitno da svi budemo zdravi kada krenu pripreme, a trenutno sam veoma zabrinut zbog povreda Vladimira Dašića i Petra Popovića”, rekao je Tanjević.

foto: Twitter

Selektor sa posebnom pažnjom prati izdanja Amerikanaca koji su u konkurenciji za crveni dres – u prvom redu Tajrisa Rajsa.

“Rajs je dobre volje da dođe. Priča da imamo dobar tim. Vrlo je motivisan, lijepo priča, ponaša se. Vidjećemo kako će biti njegovo zdravlje. Imao je problem sa koljenom, ali kada je u punoj formi – sam može da riješi meč”, kazao je Tanjević.

Zbog svega toga selektor ne isključujuje angažovanje novog Amerikanca.

“Moguće da uzmemo još jednog Amerikanca da ga probamo tokom priprema, da bude tu sa nama. Ali, još ne mogu o imenima. Uvijek tražimo igrače koji mogu lako da se uklope u tim, kao što je uradio Derek Nidam. Potreban nam je, dakle, stranac koji će da bude običan član ekipe”, kazao je Tanjević.