ŠSCG: Duška Jovićević i Milan Draško selektori

0
546

Duška Jovićević i Milan Draško, izabrani su za selektore muške i ženske šahovske reprezentacije Crne Gore, saopšteno je danas iz Šahovskog saveza Crne Gore.

Jednoglasnu odluku o imenovanja Duška Jovićević i Milan Draško donio je Upravni odbor ŠSCG, “u skladu sa zaključcima sa prve sjednice Upravnog odbora  ŠSCG održane 10. februara i sjednice Stručnog odbora ŠSCG održane 13. februara  putem elektronskog glasanja.

Dušanka Jovićević, majstorski kandidat, dugogodišnji selektor ženske reprezentacije. Posljednji u nizu dobrih rezultata, sa reprezentacijom je svakako 46. mjesto na Olimpijadi održanoj u Tromsu. Ostvarila je i najveći klupski uspjeh crnogorskog šaha – titula prvaka Evrope sa ekipom Ženskog šahovskog kluba Internet. Diplomirani je inženjer elektrotehnike”.

“Milan Draško, velemajstor, standarni član naše reprezentacije, za koju  je igrao na svim takmičenjima na kojima je repezentacija do sada nastupala. Prvak Jugoslavije u raznim konkurencijama, prvak Crne Gore. Šahista  sa mnoštvom odigranih turnira i osvojenih prvih mjesta širom Evrope. Poliglota, erudita, diplomirani žurnalista”, navodi se u saopštenju Šahovskog saveza.