SP U20: Crna Gora poražena od Norveške

0
689
Foto: IHF

Rukometašice Crne Gore doživjele su prvi poraz na Svjetskom šamponatu u Mađarskoj.

Djevojke koje vodi Tanja Jeraminok, poslije pobjeda nad Portugalijom i Obalom Slonovače u meču koji je službenim rezultatom riješen u korist naše selekcije, poklekle su u duelu sa Norveškom koja slovi za jednog od najvećih favorita na šampionatu – 31:20.

Do kraja grupne faze takmičenja Crnoj Gori predstoje dueli sa Brazilom i Mađarskom, a na osnovu viđenog do sada gotovo je izvjesno da je plasman u osminu finala obezbijeđen, jedina je dilema sa koje će pozicije Crna Gora u doigravanje i ko će joj biti rival.

Norvežanke su kontrolisale dešavanja na terenu gotovo sve vrijeme.

Na poluvremenu su vodile sa 15:10. U nastavku Crna Gora je dva puta uspjela da svede deficit na dva gola minusa, ali kada je Norveška ponovo pobjegla na plus pet, Crnogorke su pomalo čuvale snagu za mnogo važniji meč koji ih očekuje u subotu protiv Brazila.

Gotovo je izvjesno da će u osmini finala igrati i Hrvatska koja je posle poraza od Francuske 19:16, pobijedila Njemačku sa 25:24, a zatim i Egipat sa 30:19. Hrvatice u narednom kolu igraju protiv Švedske, a do kraja grupne faze očekuju ih duel sa Španijom.

Slovenija koja je u grupi sa Rusijom, Južnom Korejom, Islandom, Čileom i Kinom, poražena je od Južne Koreje sa 24:21, ali i dalje ima šanse da se nađe u osmini finala. U narednom kolu Slovenke igraju protiv Rusije koja do sada nije osjetila gorčinu poraza, a klučni duel za mjesto među 16 najboljih biće duel sa Kinom u posljednjem kolu.

Inače, grupa u kojoj se nalazi Slovenija, na kraju grupne faze ukršta sa grupom u kojoj se nalazi Crna Gora.