Slavili Minić i Masoničić

0
1132

minic masoniciPobjednik turnira “Beachvolley Bijelo Polje 2013“ je ekipa Restoran Durmitor, u kojoj su igrali Aleksandar Minić, korektor reprezenatacije Crne Gore i Nikola Masoničić prvi trener ŽOK Galeb iz Bara. U Bijelom Polju ovo je bio prvi odbojkaški turnir na pijesku koji je odigran na gradskom trgu, pod reflektorima.

 

Minić i Masoničić su finalu  savladali ekipu Eko Meduza 2:0(21:17,21:16) za koju su igrali Užičani Nikola Lazić i Aleksandar Radović. U borbi za treće mjesto ekipa Pro-Mobil (Predrag Ćorluka i Marko Vukašinović) savladala je ekipu Apoteka Gušmirović (Aleksandar Marojević i Ljubo Popović) 2:0(21:8,21:14).

 

Pokrovitelj turnira bila je Opština Bijelo Polje, a organizatori OK Jedinstvo i Javna ustanova Centar za sport i rekreaciju uz tehničku asistenciju Odbojkaškog saveza Crne Gore. Na turniru koji je bio pozivnog karaktera, učestvovalo je osam ekipa i među njima nekoliko reprezentativaca i aktivnih igrača odbojke na pijesku. Ukupan fond nagrada je iznosio 1.000 evra, od čega je najboljoj ekipi pripalo 500, drugoplasiranoj 300, a treće plasiranoj 200 evra.

 

Za najboljeg igrača je proglašen Aleksandar Minić koji je od sponzora turnira firme Pro-Mobil dobio na poklon vrijedan mobilni telefon. Generalni sponzor je bio motel Durmitor. Sve mečeve sudio je Nikola Pješčić koordinator za odbojku na pijesku u Odbojkaškom savezu Crne Gore.

 

U ime organizatora Darko Prebiračević nije krio zadovoljstvo što je sve proteklo u najboljem redu i što je u Bijelom Polju odigran prvi noćni turnir u Crnoj Gori, koji je privukao veliki broj gledalaca koji su imali prilike da uživaju u vrhunskim odbojkaškim potezima i atrakcijama   koji nudi ovaj sve popularniji sport u svijetu.