Slađana Perunović srebrna na Splitskom polumaratonu!

0
499
U Splitu je danas održan tradicionalni 18. Međunarodni splitski polumaraton koji je okupio u svim kategorijama preko 7.500 učesnika  iz 40 zemalja svijeta. Crna Gora je imala preko 40 predstavnika na ovoj manifestaciji.

Crnogorska rekorderka i olimpijka Slađana Perunović članica AK Nikšić ostvarila je izuzetan uspjeh sa rezultatom od 1:20:08  zauzevši drugo mjesto iza hrvatske olimpijke Mateje Matošević, koja je stazu pretrčala za 1:16:29 . Treće mjesto osvojila je mađarska šampionka Kačer Zita sa rezultatom od 1:20:36.
Kod muškaraca pobijedio je Mađar Gregor Laslo sa rezultatom od 1:09:46,  ispred Italijana Avon Diega sa rezultatom od 1:10:15 i predstavnika Srbije Darka Živanovića sa rezultatom od 1:12:26.

 

-Ne krijem zadovoljstvo što je moja takmičarka iz punog treninga istrčala rezultat koji smo i planirali, a to je 1:20. Zadovoljstvo je utoliko veće jer je iza sebe ostavila Zutu Kacser, Pap Csillu, Tunde Szabo, Anu Subotić, Mariju Vrajić… sve trkačice koje su bile učesnice Olimpijskih igara. Zahvaljujemo se ASCG koji nam je pružio podršku u realizaciji programa ove godine i da će se taj trend nastaviti  veoma uspješno tokom godine, gdje ćemo raditi marljivo na tome da se po treći put pojavimo na narednim OI sa ostvarenom normom– istakao je nacionalni trener za srednje i duge pruge Drago Musić.