Ranko Perović: Ubijeđen sam da možemo bolje od ovoga!

0
467

Nakon dva kola na Svjetskom prvenstvu u Kazanju crnogorski vaterpolisti imaju bod – poraz od Srbije na startu od 11:8, te jučerašnji remi sa Australijom 5:5, remi koji smo izvukli golom Mlađana Janovića 22 sekunde prije kraja.

‘’Mislim da je napad odlučio jučerašnju utakmicu, odbranu smo odigrali dobro. Sveli smo Australiju na pet golova ali napad stvarno nije funkcionisao, bili smo daleko od gola. Druga linija napada nam je bila na 7-8 metara i zato šutevi nijesu bili dobri. To je stvar koju moramo da popravimo, moramo više da se krećemo u ovakvim utakmicama. Moramo više da uplivavamo, moramo više da tražimo igru van centara. Australija nije ekipa koja se može potcijeniti, svakome mogu da naprave problem. Mogli smo i da dobijemo i da izgubimo, ali je ovo najrealniji rezultat’’, kazao je selektor Ranko Perović.

Četvrtak je na šampionatu slobodan dan u muškoj konkurenciji, ‘’ajkule’’ su odradile jutarnju trening, još jedan ih čeka popodne.

’Ne bih rekao da je ekipa fizički pala u finišu. Imali smo dvije greške u odbrani kada smo puštili Jangera da šutira, a dogovorili smo se da to ne radimo jer ima odličan šut. Moramo da dobijemo Japan, a unaprijed ćemo znati kako će Srbija odigrati sa Australijom. Zavisno od toga hoćemo li biti drugi ili treći u četvrtfinalu nas čekaju Grčka ili Hrvatska. Međutim, obje ekipe su ozbiljne, jake… Ko god bude protivnik mi moramo da popravimo igru, jer ovako teško da možemo da napravimo bolji rezultat. I kada smo krenuli za Kazanj znali smo da nemamo kvalitet da prijetimo ostalima, ali sam ubijeđen da možemo da odigramo bolje od ovoga. Jedna utakmica može da promijeni šampionat, da prođemo u polufinale što bi bio ogroman uspjeh’’, zaključio je Perović.

U petak se igraju mečev trećeg kola kada ćemo saznati da li u osminu finala idemo sa druge ili treće pozicije, pod uslovom da budemo bolji od Japana. Ako Srbija savlada Australiju sa četiri i više golova, bićemo drugi. Ukoliko Srbija slavi sa 11:8 onda će odlučivati ukupna gol razlika. U slučaju da Srbija pobijedi sa tri razlike a primi sedam i manje golova, Crna Gora će biti druga.

Portal Analitika